UDAR IZ PRAGA! NIKO NE TERA MAĐARE DA BUDU U EU AKO IM NE PRIJA: Česi odgovorili Orbanu nakon poređenja Brisela sa Hitlerom (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

15.05.2023

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jan Lipavski, ministar spoljnih poslova Češke, reagovao je na nedavno poređenje evropskih integracija sa planovima nacističkog vođe Adolfa Hitlera koje je izneo mađarski premijer Viktor Orban, poručivši da Mađarsku niko ne tera da bude deo Evropske unije.

UDAR IZ PRAGA! NIKO NE TERA MAĐARE DA BUDU U EU AKO IM NE PRIJA: Česi odgovorili Orbanu nakon poređenja Brisela sa Hitlerom (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Euraktiv prenosi da je Vera Jourova, Čehinja koja obavlja funkciju potpredsednice Evropske komisije, izjavila da zvaničnici Mađarske izbegavaju da se slikaju sa njom u Briselu kako ne bi bili suočeni sa "progonom kod kuće".

Foto: Tanjug/AP

Vera Jourova, potpredsednica Evropske komisije

Navodi se da je Orbanova izjava da je "čak i Adolf Hitler sanjao o evropskom jedinstvu i kasnije se osvrnuo na ideju sve bliže unije" izazvalo kritike iz Češke.

Foto: Tanjug/AP

Jan Lipavski, ministar spoljnih poslova Češke

- Niko ne tera Mađare da budu deo ove zajednice ako se u njoj osećaju tako neprijatno - poručio je Lipavski tokom debate na češkoj televiziji.

Jourova, koja se uključila u debatu, rekla je da se svakom takvom izjavom urušava reputacija Mađarske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading