PRIGOŽIN O RUSKOM POVLAČENJU: To se zove BEG, a ne pregrupisanje

Autor:

Svet

12.05.2023

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo povlačenje, kako kaže, predstavlja gubitak od 5 četvornih kilometara "samo danas"

PRIGOŽIN O RUSKOM POVLAČENJU: To se zove BEG, a ne pregrupisanje

Foto: Tanjug-AP

Jevgenij Prigožin, osnivač i finansijer grupe Vagner, reagovao je na saopštenje ruskog ministarstva obrane u kojem su naveli da su se njihove snage povukle iz jednog područja kod Bahmuta na "povoljniji položaj". Prigožin je komentarisao da se "to zove beg, a ne pregrupisanje".

Ova je izjava "blago rečeno, bila lukava", rekao je šef Vagnera, dodajući da ministarstvo treba "odmah  da prestane da laže". Prigožin je pregrupisanje opisao kao "netaktičko povlačenje" i utvrdio da je "jednostavno došlo do bega jedinica Ministarstva obrane sa strana, do izlaza na akumulaciju Berhivka", koja se nalazi odmah severozapadno od Bahmuta.

Ovo povlačenje, kako kaže, predstavlja gubitak od 5 četvornih kilometara "samo danas", utvrdio je. Ukrajina će "biti na udaljenosti od 500 metara od Bahmuta, okupirajući sve taktičke pozicije", kaže Prigožin. Takođe je istaknuo da su ukrajinske snage "potpuno oslobodile" put od Časiv Jara do Bahmuta, koja je ključna ruta za snabdevanje ukrajinskih snaga u Bahmutu.

Saopšenje ministarstva stiglo je nakon njihovog neuobičajenog kasnonoćnog demanta u četvrtak, u kojem su odbačena obaveštenja da su se ukrajinske snage probile duž crte ratne linije oko Bahmuta u smeru sela Maloiljinovka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading