HITNO PISMO KREMLJA PRIGOŽINU! Putin odgovorio na njegovo povlačenje iz Vagnera?

Autor:

Svet

02.05.2023

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavljivanje pisma je možda bilo pokušaj da se spreči Prigožin da kritikuje Ministarstvo odbrane zbog nedostatka municije.

HITNO PISMO KREMLJA PRIGOŽINU! Putin odgovorio na njegovo povlačenje iz Vagnera?

Foto: Tanjug/AP

Finansijer Vagner grupe Jevgenij Prigožin će verovatno nastaviti da se oslanja na svoje postojeće informativne linije napada kako bi se promovisao i tražio dalje privilegije od ruske vojske pošto održava rehabilitovanu poziciju u ruskom rukovodstvu, saopštio je Institut za proučavanje rata u najnovijem ažuriranje.

Dana 30. aprila, ruski izvori su navodno prosledili pismo Ministarstva odbrane Prigožinu kao odgovor na njegov nedavni intervju u kojem je zapretio da će povući Vagnerove snage ako ruska vojska ne obezbedi više municije.

U pismu od 23. aprila navode se detalji o artiljerijskoj municiji i opremi koju ministarstvo daje Vagneru. Objavljivanje pisma je možda bilo pokušaj da se spreči Prigožin da kritikuje Ministarstvo odbrane zbog nedostatka municije.

Međutim, Prigožin je odgovorio da cifre date u dokumentu nisu dovoljne za Vagnerove potrebe. Zatim je 1. maja izjavio da je Vagner zarobio veliku količinu oružja od ukrajinskih snaga i ponudio da ga razmeni za resurse koji su Vagneru potrebni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading