SUKOB IZMEĐU RUSKE VOJSKE I VAGNEROVACA! Otvorili vatru jedni na druge, ima stradalih sa obe strane

Autor:

Svet

24.04.2023

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sukob se dogodio u Donjckoj oblasti.

SUKOB IZMEĐU RUSKE VOJSKE I VAGNEROVACA! Otvorili vatru jedni na druge, ima stradalih sa obe strane

Foto: www.profimedia.rs

Sukob između vojnika ruske vojske i Vagnerovaca eskalirao je u pucnjavu, objavio je glavni štab ukrajinskih oružanih snaga je u svom jučerašnjem izveštaju.

Ukrajinci su naveli da se sukob dogodio u gradu Stanica Luganska u Donjeckoj oblasti.

- Dve strane (različite ruske snage) pokušavaju da prebace odgovornost jedna na drugu za sopstvene taktičke pogrešne procene i gubitke - piše u izveštaju.

Ima stradalih na obe strane, prenosi Kijev Independent.

Prigožin napadao ministarstvo obrane

Iako se nisu pojavili nikakvi dokazi koji bi potvrdili tvrdnju o pucnjavi, poznato je da su Vagnerove snage često ulazile u verbalni sukob s ruskim Ministarstvom obrane na visokom nivou.

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin je ranije optužio čelnike Ministarstva za "izdaju" jer njegovim snagama nije dostavljena potrebna municija. 

Tada je na društvenim mrežama čak objavio fotografiju za koju tvrdi da prikazuje desetine mrtvih Vagnerovaca. Za njihovu smrt okrivio je "one koji su trebali da reše problem nabavke Vagnera dovoljnom količinom municije".

Inače ruske snage su u potpunosti zauzele Lugansku oblast prošle godine nakon zauzimanja Lisičanska, poslednjeg većeg grada u oblasti koji je bio pod ukrajinskom kontrolom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading