NOVA EKSPLOZIJA U BELGORODU! Oglasilo se rusko Ministarstvo odbrane: Mi smo SLUČAJNO pucali?! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

21.04.2023

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na mestu gde je izbio požar poslati su istražitelji.

NOVA EKSPLOZIJA U BELGORODU! Oglasilo se rusko Ministarstvo odbrane: Mi smo SLUČAJNO pucali?! (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Dve osobe su povređene u eksploziji koja je kasno sinoć potresla grad Belgorod na jugozapadu Rusije, saopštio je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov.

- Prema preliminarnim informacijama, dve osobe su povređene. Jedna žena, koja je zadobila povredu glave, hospitalizovana je u Gradskoj bolnici broj 2 u umereno teškom stanju. Druga žena je zadobila ogrebotine na koži i odbila je hospitalizaciju nakon ukazane neoophodne lekarske pomoći - napisao je Gladkov na Telegramu, prenosi TASS.

 

 

On je dodao da su usled eksplozije oštećena četiri stana u jednoj stambenoj zgradi, a stanovnicima je ponuđen privremeni smeštaj u hotelu.

- Zgradu će pregledati specijalisti. Ako dođe do oštećenja potpornog zida, izmestićemo ceo deo zgrade - napisao je guverner Belgorodske oblasti i naveo da su oštećena i četiri automobila.

Kako se navodi, osnovan je krizni centar za prikupljanje svih informacija o incidentu, a na licu mesta su istražitelji i spasilački timovi ruskog ministarstva za vanredne situacije.

Ruske vlasti sinoć su izvestile o eksploziji koja je potresla Belgorod koji se nalazi na granici sa Ukrajinom, a uzrok eksplozije još uvek nije objavljen.

Rusi tvrde da je greška njihova

Ruska novinska agencija Tass je pozivajući se na Ministarstvo obrane izvestila je kako je ruski ratni avion slučajno ispalio projektil na Belgorod.

- Dok je avion vazdušnih snaga Suhoj Su-34 leteo iznad grada Belgoroda, došlo je do slučajnog pražnjenja oružja vazduhoplova - citira Tass saopštenje ministarstva obrane.

Ministarstvo je saopštilo da su neke zgrade oštećene i da je istraga već u toku, prenosi Tass.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading