KORISTILI SU KINŽAL, NE MOŽEMO NA TO DA ODGOVORIMO! Oglasile se vlasti u Ukrajini nakon ruskih napada: Ovo je ratni zločin, terorišu civile!

Autor:

Svet

09.03.2023

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kijev je rekao da napadi nemju vojnu svrhu.

KORISTILI SU KINŽAL, NE MOŽEMO NA TO DA ODGOVORIMO! Oglasile se vlasti u Ukrajini nakon ruskih napada: Ovo je ratni zločin, terorišu civile!

Foto: Printscreen/Twitter/

Stanovnike glavnog grada Ukrajine jutros oko 6 probudile su snažne eksplozije koje su odjeknule najpre na severozapadu grada.

Vazdušna uzbuna tokom noći koja je trajala čak 7 sati najduža je do sad.

Moskva je rekla da je cilj gađanja bila ukrajinska infrastruktura udaljena od bojišta, kako bi smanjili ukrajinsku sposobnost za borbu.

Kijev je rekao da vazdušni napadi nemaju vojnu svrhu i da im je cilj nauditi civilima, što je ratni zločin.

Ukrajinski zvaničnici rekli su da je Moskva ispalila šest hipersoničnih projektila kinžal, što je broj bez presedana koji Ukrajina nema načina oboriti.

Veruje se da Rusija ima samo nekoliko desetina projektila, koje predsednik Vladimir Putin u svojim govorima redovno hvali kao oružje na koje NATO ne može odgovoriti.

Zelenski: Terorišu civile!

U jutrašnjem napadu ubijeno je najmanje 6 civila.

Ovo je prva velika salva raketnih napada od sredine februara, čime se završilo najduže razdoblje mira otkad je Moskva počela napade na ukrajinsku civilnu infrastrukturu u novembru.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da su pogođeni kritična infrastruktura i stambene zgrade u 10 regija.

- Okupatori mogu samo terorisati civile. To je sve što mogu. No to im neće pomoći. Neće izbeći odgovornost za sve što su učinili - rekao je Zelenskij u izjavi.

Najmanje je petoro ljudi poginulo u raketnom napadu na stambenu četvrt u zapadnoj regiji Lavova, prema hitnim službama. Snimak s tog područja, udaljenoga oko 700 kilometara od bilo kog bojnog polja, pokazuje srušene kuće i teško oštećene zgrade u blizini.

Još jedan civil poginuo je u središnjoj regiji Dnjepru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading