JOŠ JEDNA MISTERIOZNA SMRT RUSKOG TAJKUNA: Dmitrij Zelenov "slučajno" pao niz stepenice - evo u kakvoj je vezi sa Putinom

Autor:

Svet

18.12.2022

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misteriozna smrt zadesila je ruskog tajkuna u Francuskoj

JOŠ JEDNA MISTERIOZNA SMRT RUSKOG TAJKUNA: Dmitrij Zelenov "slučajno" pao niz stepenice - evo u kakvoj je vezi sa Putinom

Foto: Printscreen/Twitter

Dmitrij Zelenov

Ruski tajkun, bivši vlasnik najveće developerske grupe Don-Stroi, Dmitrij Zelenov, preminuo je u Francuskoj, nakon što je "slučajno“ pao niz stepenice. Dmitrij se javno izjašnjavao protiv rata koji je "započeo Vladimir Putin".

Ovo je poslednji u dugom nizu primera misterioznih smrti među Putinovim oligarsima.

Pavel Pčeljnikov, 52, bio je upravnik ruskih železnica i pronađen je mrtav u svom stanu u Moskvi. Iista sudbina zadesila je i sina Konstantina Gološčapova, Dmitrija, četiri dana nakon što je njegov otac pobegao u Belorusiju. Kako su mediji pisali, Putin je posećivao Gološčapovljev salon za masažu u sauni u Sankt Peterburgu i bio blizak sa prognanim tajkunom, prozvanim "carskim maserom".

U julu, direktor transporta Gasproma, 61-godišnji Jurij Voronov, pronađen je mrtav u bazenu.

Milijarder Aleksandar Subotin (43) misteriozno je umro u maju. Verovatno je menadžer Lukoila otrovan otrovom žabe.

Ukrajinski multimilioner Jevgenij Palant (47) i njegova supruga Olga Palant (50) pronađeni su izbodeni na smrt u svojoj porodičnoj kući u Moskovskoj oblasti.

 

 

Spisak je zapravo mnogo obimniji, jer su od početka godine mnogi Putinovi prijatelji umrli u okolnostima koje tek treba da se razjasne. A u korenu ove neverovatne serije smrti je, prema Brauderu, unutrašnja borba da se podeli ono što je ostalo od kolača sada kada je ekonomija u recesiji zbog Putinovog rata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading