PORUKA IZ VAŠINGTONA ĆE ZALEDITI KIJEV: Moskva može da uništi Ukrajinu za jedan dan i to bez NUKLEARNOG ORUŽJA!

Autor:

Svet

27.11.2022

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadni mediji su "ministarstvo propagande" stvorili su sliku poraza Rusije. Bilo bi teško identifikovati najvećeg lažova u zapadnim medijima, ima bezbroj kandidata, rekao je Roberts.

PORUKA IZ VAŠINGTONA ĆE ZALEDITI KIJEV: Moskva može da uništi Ukrajinu za jedan dan i to bez NUKLEARNOG ORUŽJA!

Foto: Tanjug/AP/profimedia

Rusija je sposobna da uništi Ukrajinu za jedan dan, čak i bez upotrebe nuklearnog oružja, smatra bivši pomoćnik za ekonomsku politiku ministra finansija SAD, Pol Krejg Roberts.

- Zapadne nacije imaju potpuno pogrešnu sliku situacije. Rusija bi mogla da uništi Ukrajinu za jedan dan bez upotrebe nuklearnog oružja - napisao je Roberts na svom sajtu.

- Zapadni mediji su 'ministarstvo propagande', stvorili su sliku poraza Rusije. Bilo bi teško identifikovati najvećeg lažova u zapadnim medijima, ima bezbroj kandidata - dodao je Roberts, prenosi Raša Tudej.

Prema rečima bivšeg zaposlenog u administraciji Bele kuće, Rusija ne preduzima takve korake zbog zajedničke istorije.

- Ukrajina i njen narod su vekovima bili deo Rusije. Postoji mnogo mešovitih brakova. Kremlj ne želi da ruševine osiromašene zemlje budu blizu njenih granica - kaže Roberts.

Osim toga, smatra on, zapadni mediji su stvorili sliku o "porazu" Rusije, zbog čega mnogi Amerikanci i Evropljani imaju lažan utisak o situaciji.

Rusija je poslala trupe u Ukrajinu 24. februara, navodeći kao razlog neuspeh Kijeva da sprovede sporazume iz Minska, koji su imali za cilj da regionima Donjecka i Luganska daju poseban status u okviru ukrajinske države.

Ruski predsednik Vladimir Putin više puta je naglasio da se Moskva ne bori protiv Ukrajinaca, već protiv neonacističkog režima.

- Ukrajince koriste kao topovsko meso i ubijaju ih pred strojem onih koji se ne ponašaju kako treba. To je potvrda neonacističkog režima. Tamo se gubici uopšte ne razmatraju. A one koji se, prema njihovoj proceni, ne ponašaju 'kako treba', streljaju pred svima - rekao je Putin u razgovoru sa majkama ruskih vojnika.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Petkovic Vidoje

27.11.2022 12:34

Zapad smrdi koliko je kvaran a Amerika je pod ruku sa Britnijom. o njima je suvisno i pricati. Tako je bilo i sa nama pa kada su osnovali Haski sud pa za sve zemlje vazi a za amerikace ne vazi i to je demokratija zakon jaceg. Kako ih vec jednom nije sramota sta rade po svetu gaze medjunarodno pravo kad im se cefne, jebes taku drzavu i demokratiju.