IRAN LAŽE! Zelenski zagrmeo: Već smo oborili stotine iranskih dronova "kamikaza"!

Autor:

Svet

06.11.2022

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je iransko rukovodstvo u subotu priznalo da je Rusiji isporučilo borbene bespilotne letelice, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski optužio je Teheran da nastavlja da laže.

IRAN LAŽE! Zelenski zagrmeo: Već smo oborili stotine iranskih dronova "kamikaza"!

Foto: Tanjug/AP

"Čak i sa ovim priznanjem oni lažu“, rekao je ukrajinski lider u svojoj video poruci.

Broj iranskih borbenih bespilotnih letelica koje je oborila ukrajinska protivvazdušna odbrana premašuje „nekoliko“ bespilotnih letelica koje polaže Iran, rekao je Zelenski, pojašnjavajući svoju optužbu. „I što više Teheran laže, to će međunarodna zajednica više razumeti ovu terorističku saradnju između režima u Rusiji i Iranu."

Iran je u subotu priznao da isporučuje dronove Rusiji, a ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahian rekao je da je Islamska Republika isporučila ograničen broj dronova Moskvi pre rata u Ukrajini, prenela je državna novinska agencija IRNA. Međutim, šef diplomatije je negirao da je Iran slao oružje ili projektile od početka rata krajem februara.

Teheran je sve do danas negirao

Kijev i američka vlada nedavno su kritikovali upotrebu iranskih dronova „kamikaze“ u ratu protiv Ukrajine. Teheran je, kako se izveštava, poslao vojno osoblje na Krim koji je okupirao Rusiju da obuči Ruse u korišćenju dronova i pruži tehničku pomoć. Teheran je do sada negirao isporuku ovog oružja.

Zelenski je rekao da je Ukrajina već oborila stotine iranskih dronova „kamikaza“ Šahed-136. „Baš juče je oboreno 11 dronova Šahed“, rekao je Zelenski.

Ukrajinski vojni vrh sumnja da je Rusija naručila 2.400 takvih dronova. U očekivanju većeg broja tenkova, oklopnih vozila i artiljerije, Ukrajinu čeka nekoliko „presudnih nedelja“, rekao je Zelenski. Međutim, Ukrajina očekuje „dobre vesti“ o tom pitanju za nekoliko nedelja, rekao je ukrajinski predsednik, ne navodeći dalje detalje, prenosi Hina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading