LONDON NA NOGAMA ZBOG OMIKRONA: Proglašena vanredna situacija u britanskoj prestonici

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.12.2021

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Londona Sadik Kan proglasio je vanrednu situaciju kako bi pomogao da se ublaži pritisak na prestoničke bolnice usled porasta slučajeva uzrokovanih omikron sojem korona virusa koji se brzo širi.

LONDON NA NOGAMA ZBOG OMIKRONA: Proglašena vanredna situacija u britanskoj prestonici

Foto: Tanjug/AP

Kan je doneo odluku nakon što je Velika Britanija u petak prijavila najveći porast broja novih slučajeva za 24 sata od početka pandemije, prenosi Gardijan.

Vanredna situacija uključuje koordinisani odgovor javnih službi.

Kako se navodi, Kan je takođe i u januaru proglasio vanrednu situaciju kada je postojala pretnja da oboleli od kovida preplave bolnice.

On je na konferenciji za novinare rekao da je "izuzetno zabrinut" zbog "ogromnog porasta" omikron slučajeva korona virusa u Londonu.

- Omikron soj je brzo postao dominantan, sa brzim porastom slučajeva i ponovnim porastom broja pacijenata u našim bolnicama - poručio je on.

Vladini podaci pokazuju, kako se navodi, da u londonskim bolnicama ima 1.534 pacijenata zaraženih kovidom, što je povećanje od 28,6 odsto u odnosu na prošlu nedelju, kada ih je bilo 1.193.

Kan je istakao da bi građani Londona kako bi se zaštitili jedino mogli da se vakcinišu i da prime buster dozu vakcine.

Broj smrtnih slučajeva u Engleskoj kod ljudi kod kojih je potvrđen omikron soj porastao je na sedam, saopštila je u subotu popodne britanska zdravstvena bezbednosna agencija, navodi Gardijan.

Broj prijema u bolnicu u Engleskoj za osobe sa potvrđenim novim sojem ili na koje se sumnja da imaju omikron, porastao je na 85, sa 65.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading