PUTIN DUBOKO ZABRINUT ZBOG AVGANISTANA: Moramo sprečiti inflitraciju TERORISTA na naše teritorije!

Autor:

Svet

23.08.2021

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri država-članica Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) izrazili su duboku zabrinutost zbog pretnji koje stižu iz Avganistana i dogovorili se da spreče infiltraciju radikala na teritoriju država te organizacije, saopštio je novinarima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

On je napomenuo da je inicijativa za održavanje samita putem video-konferencije pripadala predsedniku Rusije Vladimiru Putinu. Na sastanku koji je održan u zatvorenom formatu "predsednik Putin je, kao i drugi šefovi država, izrazio duboku zabrinutost zbog događaja u Avganistanu i potencijalnih pretnji koje potiču iz ove zemlje".

- Istaknuto je da je važno da se spreči infiltracija radikalnog islamizma na teritoriju država-članica ODKB-a, preseče vrbovanje građana naših zemalja u redove ekstremista, uključujući korišćenjem društvenih mreža i interneta - naglasio je Peskov, prenosi Sputnjik.

- Kao i do sada, izuzetno je aktuelan problem avganistanske trgovine narkoticima, pa će i ODKB morati pomno da prati kako će se događaji razvijati - istakao je on.


Peskov je dodao da su "učesnici (samita) i predsednik Rusije u svom govoru izrazili posebnu zabrinutost što Islamska država zadržava prilično jake pozicije u Avganistanu".

- To je veoma opasan trend koji predstavlja pretnju za prostor ODKB-a - konstatovao je Peskov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading