TALIBANI ČEKAJU ODLAZAK STRANIH TRUPA: Počinjemo s formiranjem državne uprave čim NAPUSTE teritoriju!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

16.08.2021

05:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od lidera talibana rekao je danas da je prerano reći kada će pobunjenici preuzeti vlast u Avganistanu, ali je ukazao da se čeka da sve strane trupe napuste teritoriju ove ratom razorene zemlje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

- Želimo da sve inostrane oružane snage napuste teritoriju Avganistana pre nego što počnemo s formiranjem državne uprave - rekao je jedan od lidera pobunjeničkog pokreta izveštaču Rojtersa.

On je takođe potvrdio da su borci talibana koji se nalaze u Kabulu upozoreni da ne zastrašuju civile i da im omoguće nastavak normalnih, svakodnevnih aktivnosti.

Podsetimo, avganistanske vođe formirale su savet za koordinaciju koji će se sresti sa talibanima i obaviti transfer vlasti, posle blic ofanzive religioznih pobunjenika koji su za nešto više od nedelju dana zauzeli veći deo zemlje i došli do glavnog grada Kabula.

Prema izveštajima Udruženja za štampu pozivajući se na zvaničnika talibana, ova militantna grupa namerava da uskoro proglasi režim islamskog emirata u Avganistanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading