EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE SA SAHRANE BRANE MIĆUNOVIĆA: A evo i ko je držao govor! (FOTO)

Autor:

Svet

21.04.2024

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saučešće porodici na groblju u Moštanici izjavili su i neki od crnogorskih zvaničnika.

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE SA SAHRANE BRANE MIĆUNOVIĆA: A evo i ko je držao govor! (FOTO)

Foto: Printscreen/rtnk.me, Privatna arhiva

Danas je na lokalnom groblju u Moštanici kod Nikšića održana sahrana Branislava Mićunovića, poznatog crnogorskog biznismena.

Veliki broj ljudi, uključujući porodicu, prijatelje, saradnike, ali i poznate ličnosti iz političkog, kulturnog i sportskog miljea, okupio se kako bi odao poslednju počast Mićunoviću. Među prisutnima su bili bivši predsednik Crne Gore, Milo Đukanović, njegova supruga i sin.

Saučešće porodici na groblju u Moštanici izjavili su sadašnji predsednik DPS-a Danijel Živković, šef poslaničkog kluba te partije Andrija Nikolić i portparol stranke Miloš Nikolić, prenosi RTNK.

U ime bratstva Mićunović od Brana Mićunovića oprostio se prigodnim riječima nekadašnji ministar kulture u Vladi Crne Gore Branislav Mićunović.

- Branov odlazak je preteško saznanje. Branov odlazak svi doživljavamo kao veliki gubitak , zato što smo bili naviknuti na njegovu ljubav, uzdani u njegovu pažnju i razboritu odlučnost, zato što je bio čovek koji je znao i umeo da drži datu reč u porodici, bratstvu, među prijateljima koji se ne mogu izbrojati. Jeste, dobro znamo da je Brano bio posebnog kova i da je njegova pojava u svakoj prilici plenila radošću, jednakom radošću u neposrednom susretu sa njim baš kao i na pogled iz najveće daljine. Nije tu po sredi samo jedna posebna persona ,snažna ličnost,hrabra i slobodna u svojim životnim stavovima i odlukama nego je Branovo biće bilo protkano velikodušnom predusretljivošću za čoveka pored sebe. Imao je pola duše za sebe a pola za prijatelja. Umeo je da ohrabri i podrži, da stane u zaštitu i pritekne u pomoć nevoljniku, bio mu on znan ili ne, ko god on bio… - rekao je Mićunović.

Ali, istakao je on, uvek je ostajao u senci tog dobrog dela.

- Držeći se pravila starog od kako je sveta i veka, da izrazi zahvalnost za život koji mu je darovan. I slavio je Brano život, volio život, živeo dišući punim plućima. Proživeo je pet života u jednom. Najkraće bi se moglo reći Branov poseban kov karaktera sazdali su i dobroćudna priroda i tradicionalno crnogorsko vaspitanje koje je poneo iz kuće i instinkt pravičnosti koji je pomno kalio kroz životni put…- naveo je Mićunović.

(RTNK)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading