DRAMATIČNE SCENE U KINI: U dva požara poginulo šest osoba, povređeno više od deset

Autor:

Svet

09.04.2024

07:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U gradu Hefei jedna osoba je poginula, a 11 je povređeno u požaru u trospratnoj zgradi.

DRAMATIČNE SCENE U KINI: U dva požara poginulo šest osoba, povređeno više od deset

Foto: Credit: STR / AFP / Profimedia, Man Suer / Xinhua News / Profimedia

U požarima u kineskim gradovima Vučou u provinciji Gunagsi i Hefei u provinciji Anhui poginulo je šest ljudi, saopštile su lokalne vlasti.

U požaru u gradu Vučou koji je u ponedeljak izbio u prodavnici prehrambenih proizvoda poginulo je pet ljudi, a istraga o uzrocima požara je u toku, prenosi Sinhua.

U gradu Hefei jedna osoba je poginula, a 11 je povređeno u požaru u trospratnoj zgradi.

Žrtve su učenici iz centra za starateljstvo, koji su u čitaonici posle škole radili domaće zadatke, prenosi Čajna dejli.

Policija je pokrenula istragu.

U slučaju požara, važno je ostati smiren i odmah poduzeti odgovarajuće korake kako biste se zaštitili i eventualno sprečili dalje širenje požara. Evo nekoliko koraka koje trebate slediti:

Ocenite situaciju: Procenite ozbiljnost požara. Ako je požar mali i možete sigurno ugasiti, pokušajte to učiniti. Međutim, ako požar brzo raste ili je prevelik, odmah napustite područje.

Upozorite druge: Ako je požar u javnom prostoru ili zgradi, upozorite druge ljude da napuste područje. Pomoću alarma ili glasnog vikanja obavijestite druge o opasnosti.

Pozovite pomoć: Nazovite vatrogasnu službu i prijavite požar. Javite im tačnu lokaciju požara i sve relevantne informacije koje bi im mogle pomoći da brže reagiraju.

Evakuacija: Ako se nalazite u zgradi, koristite siguran put za izlazak. Nikada nemojte koristiti liftove tijekom požara. Ako je izlaz blokiran dimom, pokušajte ostati što bliže tlu.

Isključite izvore goriva: Ako je to moguće, isključite izvore goriva kao što su plin, struja ili druge hemikalije koje bi mogle doprineti širenju požara.

Koristite vatrogasna sredstva: Ako imate pristup vatrogasnom aparatu i osposobljeni ste za njegovu upotrebu, koristite ga kako biste pokušali ugasiti požar. Međutim, uvek pazite da se ne izlažete neposrednoj opasnosti.

Napustite opasno područje: Ako je požar izvan kontrole ili je dim gust i otrovan, napustite područje što je brže moguće. Ako ste zarobljeni, pokušajte pronaći sigurno mesto gde možete čekati pomoć.

Nemojte se vraćati unutar zgrade: Nakon što izađete, nemojte se vraćati unutar zgrade ili na područje dok vatrogasci ne potvrde da je sigurno.

Važno je pridržavati se ovih smjernica i pokušati održati smirenost kako biste doneli najbolje odluke u situaciji požara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading