HAOS U ZAGREBU: Žene upale u salu na forum i prekinule ga! Na kraju su ih IZNOSILI NAPOLJE

Autor:

Svet

21.03.2024

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori su im ugasili mikrofone pa su prisutni teško mogli čuti o čemu govore

HAOS U ZAGREBU: Žene upale u salu na forum i prekinule ga! Na kraju su ih IZNOSILI NAPOLJE

Foto: Profimedia

Hrvatska policija

Grupa ekoloških aktivistkinja neformalne inicijative "Bunt za opstanak" je na samom početku prekinula Gasni forum, koji se održava danas u zagrebačkom hotelu "Antunović", pa ih je obezbeđenje nakon sat i po vremena iznelo iz sale.

One su upale u dvoranu, stale na pozornicu i duže od sat vremena čitale svoj proglas. Čitale su odlomke iz knjiga o kapitalističkom pristupu energetici.

Organizatori su im ugasili mikrofone pa su prisutni teško mogli čuti o čemu govore. Uz razne kritike i verbalne pretnje iz publike, uspele su da održe svoju alternativnu konferenciju u trajanju od sat i po, nakon čega ih je obezbeđenje iznelo iz dvorane, piše zagrebački Jutarnji list, koji je objavio i seriju fotografija o ovom incidentu.

Budući da se radilo o mirnom protestu, policija nije intervenisala.

“Hrvatska je jedna od zemalja unutar Evropske Unije koja je najugroženija klimatskim promenama, a ništa se ne radi po tom pitanju - busines s as usual”, poručile su aktivistkinje i dodale da imaju moralnu dužnost da dođu i prekinu ovakve skupove.

“Podaci od prošle godine pokazuju nam da su fosilne kompanije imale najveći profit od svih korporacija u Hrvatskoj, to je apsolutno kriminalno”, navele su, između ostalog.

Inače, u tom istom Zagrebu, mladi američki influenser Džastis Rid, koji je stekao popularnost u Srbiji i regionu zahvaljujući svojim zanimljivim video sadržajima, nedavno je doživeo veliku neprijatnost.

Naime, dok je boravio u ovoj zemlji, njegov automobil marke "Jugo" je bio meta nepoznate osobe koja mu je skinula tablice i izgrebala automobil ključem.

Rid je ovaj događaj podelio sa svojim pratiocima putem video snimka, izražavajući svoje razočaranje i nezadovoljstvo ovakvim postupkom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading