TROMESEČNA BEBA IZNENADA PREMINULA U DOMU! Oglasila se advokatica: "DETE BEZ IKAKVOG RAZLOGA ODUZETO MAJCI"!

Autor:

Svet

08.03.2024

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokatica Alma Biberović ističe da je majka, Amina Zijadić, bila u nemogućoj situaciji kada joj je otac deteta neko vreme zabranjivao pristup kući i kontakt sa svojom ćerkom.

TROMESEČNA BEBA IZNENADA PREMINULA U DOMU! Oglasila se advokatica: "DETE BEZ IKAKVOG RAZLOGA ODUZETO MAJCI"!

Foto: printscreen

Tromesečna devojčica preminula je u Domu za decu bez roditeljskog staranja na Bjelavama, u Sarajevu, 22. februara u večernjim satima. Advokatica majke tvrdi da je beba, osam dana pred smrt, oduzela socijalna radnica.

Advokatica Alma Biberović ističe da je majka, Amina Zijadić, bila u nemogućoj situaciji kada joj je otac deteta neko vreme zabranjivao pristup kući i kontakt sa svojom ćerkom. Nakon što je otac deteta priveden zbog nasilja u porodici, odnoso nad bivšom suprugom, majci je rečeno da preuzme dete, ali je, na njen veliki šok, saopšteno da će dete biti smešteno u Dom za decu bez roditeljskog staranja.

Biberović naglašava da je oduzimanje devojčice od majke i njen smeštaj u Dom na Bjelavama bili protivzakoniti i da nije jasno na osnovu čega je devojčica oduzeta. Prema Porodičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine, organ starateljstva može doneti odluku o smeštaju deteta samo ako su roditelji odsutni, sprečeni ili nesposobni da se staraju o detetu.

Tragični slučaj smrti tromesečne devojčice izazvao je šok i bes javnosti, dok su nadležne institucije pozvane da istraže ovaj slučaj i preduzmu odgovarajuće mere kako bi se slični incidenti sprečili u budućnosti.

O iznenadnoj smrti bebe odmah su obaviješteni MUP i Tužilaštvo Kantona Sarajevo koje je naredilo da se obavi obdukcija, ali rezultati još nisu saopšteni.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading