PREMINULA OSMOMESEČNA BEBA ZBOG TEMPERATURE! Majka upala u bolnicu i molila za pomoć!

Autor: M.B.

Svet

09.02.2024

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preminula osmomesečna beba u Sarajevu.

PREMINULA OSMOMESEČNA BEBA ZBOG TEMPERATURE! Majka upala u bolnicu i molila za pomoć!

Foto: Shutterstock

Danas je u Sarajevu zabeležen tužan događaj koji je potresao javnost, a u kojem je život izgubila osmomesečna devojčica. Prema informacijama koje su prenele bosanske medijske kuće, beba je preminula nakon što je prethodno bila hospitalizovana u Opštoj bolnici, a potom i na Klinici za infektivne bolesti u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Uprkos naporima medicinskog osoblja da joj pruže adekvatnu negu, mala devojčica je izgubila bitku sa teškom bolešću.

Visoka temperatura i uzrok smrti

Jedan od ključnih simptoma koji je pratio ovaj tragičan slučaj bio je visokom temperaturom koju je beba imala. Prema nezvaničnim informacijama, uzrok smrti osmomesečne devojčice bila je meningokokna sepsa, ozbiljno oboljenje koje može imati teške posledice po zdravlje.

Meningitis i meningokokna sepsa

Meningitis, kao upala moždane ovojnice, često je prisutna kao bolest, ali sa većim stepenom izlečenja. Međutim, u slučaju meningokokne sepse, situacija je znatno ozbiljnija. Ovo stanje nastaje kada bakterija meningokoka uđe u krvotok, što može dovesti do brzog progresiranja bolesti i loših medicinskih prognoza.


Ovaj tragičan slučaj je podsetnik na ozbiljnost određenih infektivnih bolesti, posebno kada su u pitanju najmlađi članovi društva. Javni zdravstveni radnici i stručnjaci ističu važnost preventivnih mera i rane dijagnostike kako bi se smanjio rizik od ovakvih teških ishoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading