SARAJEVSKOM AKCIJOM KONSILJERE RAZOTKRIVENE SANDŽAKLIJE! Zaplenjeni novac,automobili i puške - Uhapšeni osumnjičeni! (FOTO)

Autor: M.B.

Hronika

08.02.2024

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika policijska akcija u Sarajevu: Razbijena međunarodna mreža pranja novca i trgovine drogom.

SARAJEVSKOM AKCIJOM KONSILJERE RAZOTKRIVENE SANDŽAKLIJE! Zaplenjeni novac,automobili i puške  - Uhapšeni osumnjičeni! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Policija ilustracija

U spektakularnoj akciji nazvanoj "Consigliere" (Konsiljere), koju je sprovela policija u Sarajevu, uhapšeni su Alem Hodović i Dženis Kadrić, ključni likovi u međunarodnoj mreži pranja novca i trgovine drogom. Ova akcija sprovedena je pod nadzorom i po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a usmerena je na razbijanje složene kriminalne infrastrukture koja se proteže i izvan granica zemlje.

Povezanost sa narkokartelom "Tito i Dino"

Hodović i Kadrić, porijeklom iz Sandžaka, već su poznati organima gonjenja zbog svojih veza sa narkokartelom "Tito i Dino", što dodatno naglašava ozbiljnost njihovih kriminalnih aktivnosti.

Teška krivična dela i sofisticiran lanac pranja novca


Osumnjičeni su za teška krivična dela povezana s organiziranim kriminalom, uključujući neovlašćeni međunarodni promet opojnih droga i pranje novca. Istraga je otkrila da su osumnjičeni bili deo sofisticiranog lanca koji je uključivao unošenje velikih iznosa novca stečenog kriminalom u legalni platni promet Bosne i Hercegovine. Ova činjenica dodatno ukazuje na složenost i opsežnost kriminalnih operacija Alem Hodovića i Dženisa Kadrića.

Foto: printskrin/Avaz TV

Automobil


Pretresi su provedeni na područjima opština Centar i Novi Grad, gde su osumnjičeni koristili nekretnine kao operativne baze. Ova akcija pokazuje odlučnost i sposobnost bosanskohercegovačkih sigurnosnih snaga da se uhvate u koštac s organiziranim kriminalom, koji predstavlja ozbiljnu pretnju za društvo.

Pronađena oružja, dokumentacija i luksuzni automobili

Tokom akcije "Consigliere" pretreseni su objekti i vozila koja koriste osumnjičeni, pri čemu su pronađeni i izuzeti gotov novac u eurima i konvertibilnim markama, komunikacijski uređaji, oružje, kao i poslovna dokumentacija važna za dalje istrage. Posebno zanimljiva činjenica je da su pronađeni luksuzni automobili – Toyota Land Cruiser i Land Rover Defender, što dodatno svedoči o obimu i profitabilnosti njihovih ilegalnih operacija.

Piše portal "Sandžak danas" koji je objavio zaplenjen novac i oružje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading