POMAK U SLUČAJU TRAŽENJA MALE MEDLIN: Policija dobila novac za nastavak rada na slučaju - Da li su na tragu novih tragova?

Autor:

Svet

06.03.2024

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Operacija Grange, jedinica zadužena za potragu za Medlin, podnela je zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova za dalje finansiranje.

POMAK U SLUČAJU TRAŽENJA MALE MEDLIN: Policija dobila novac za nastavak rada na slučaju - Da li su na tragu novih tragova?

Foto: Tanjug/AP

Tanjug/AP

Detektivi koji tragaju za Medlin Meken, devojčicom koja je nestala u Portugalu 2007. godine, trebalo bi da dobiju dodatnih 100.000 funti za finansiranje njihove istrage, javlja Daily Mail. Do sada je Metropoliten policija od britanske vlade dobila 13 miliona funti za potragu za Medlin.

Operacija Grange - Ključni detalji

Operacija Grange, jedinica zadužena za potragu za Medlin, podnela je zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova za dalje finansiranje. Nemačka policija je u junu 2020. objavila da je Kristijan Brikner "glavni osumnjičeni za njenu otmicu i ubistvo" i da mu se trenutno sudi za druga krivična dela. Porodica Meken nikada nije odustala od nade da će pronaći Medlin ili saznati šta joj se desilo, i veoma su zahvalni policiji iz Operacije Grange.

Finansiranje i smanjenje tima

Budžet za Operaciju Grange trebalo je da istekne krajem marta, ali se očekuje da će ostati na istoj cifri kao prošle godine, iako je početni tim od 40 policajaca sada smanjen na samo četiri. Finansiranje je opalo sa oko 300.000 funti u 2018-2021. na 110.000 funti u poslednjoj finansijskoj godini.

Osumnjičeni Kristijan Brikner

Nemački državljanin Kristijan Brikner, osuđeni silovatelj i pedofil, osumnjičen je za nestanak Medlin, ali ni u jednom trenutku nije optužen za taj zločin. Trenutno služi zatvorsku kaznu u Nemačkoj zbog silovanja, a trebalo bi da se pojavi pred sudom u Portugalu pod optužbom za druga krivična dela. Fotografije ga prikazuju kako se zabavlja nekoliko nedelja nakon što ga je policija prvi put saslušala u vezi sa nestankom deteta.

Novi osumnjičeni - Ključni preokret u istrazi

Devet godina nakon nestanka Medlin, policija u Braunšvajgu identifikovala je Briknera kao novog osumnjičenog. Tužioci su izjavili da su "100 odsto sigurni" da imaju pravog čoveka, a dokazi uključuju analizu telefona koja ga je smestila u odmaralište Ocean Club u kom je porodica boravila kada je Medlin nestala, kao i Briknerovo navodno priznanje prijatelju.

Ovaj preokret u istrazi baca novo svetlo na slučaj nestanka Medlin Meken, pružajući nadu da bi istina mogla biti otkrivena nakon mnogo godina misterije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading