SRBIN BRUTALNO PRETUČEN U SARAJEVU! Natpis na njegovoj majici protumačen kao "četnički" (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

10.10.2023

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji prenose da bi mladić mogao biti pretučen jer je natpis na njegovoj majici protumačen kao "četnički" i konstatovao kako je žrtva "provocirala".

SRBIN BRUTALNO PRETUČEN U SARAJEVU! Natpis na njegovoj majici protumačen kao "četnički" (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: twitter/printscreen/@PragistaStari

Na društvenim mrežama pojavio se snimak uznemirujućeg sadržaja na kojem se vidi kako nekoliko mladića brutalno tuku jednu osobu u Sarajevu, a razlog bi mogao biti ni manje ni više nego natpis na njegovoj majic!

Mediji prenose da bi mladić mogao biti pretučen jer je natpis na njegovoj majici protumačen kao "četnički" i konstatovao kako je žrtva "provocirala".

Reč je o natpisu koji je moto pripadnika "Crne ruke", koji nema nikakve veze sa četnicima, što se veruje da je bio povod za tuču.

- U fer bici 5 na 1 pretukli su Srbina jer je na sebi imao majicu sa natpisom: Ujedinjenje ili smrt, što je inače moto crnorukaca koji nikakve veze sa nikakvim četnicima nema - navodi se u jednoj od objava na mrežama.

 

 

Snimak je, navodno, zabeležen u blizini Latinske ćuprije (nekadašnji Principov most) u središtu Sarajeva, izveštava Oslobođenje.

Pred kraj snimka pojavljuje se još jedna osoba kojoj jedan od mladića govori "skloni se tamo, dobićeš batine".

Takođe, vidljivo je kako su i drugoj osobi nanesene ozljede na glavi. Tačan vremenski period nastajanja snimka nije potvrđen.

Povodom toga, novinari Oslobođenja kontaktirali su MUP Kantona Sarajevo iz kojeg su rekli kako nemaju evidentiranu bilo kakvu prijavu o takvom događaju, te da će proveriti ove navode.

Šta je zapravo bila "Crna ruka"

Crna ruka je bila tajno društvo, zvanično osnovano pod imenom Ujedinjenje ili smrt u Kraljevini Srbiji. Crna ruka je delovala i pre toga, izvršivši Majski prevrat 29. maja 1903. u kojem su ubijeni kralj Aleksandar Obrenović i kraljica Draga Obrenović, čime je prekinuta loza dinastije Obrenovića.

Ujedinjenje ili smrt je imalo panslavističke ciljeve, sa namerom da ujedini sve teritorije južnih Slovena, posebno one u sastavu Austrougarske. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading