DEČAK IZ BANJALUKE HITNO PREVEZEN HELIKOPTEROM ZA BEOGRAD! Ima višestruke OPEKOTINE po esktremitetima i telu!

Autor:

Svet

05.10.2023

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudski život nema cenu!

DEČAK IZ BANJALUKE HITNO PREVEZEN HELIKOPTEROM ZA BEOGRAD! Ima višestruke OPEKOTINE po esktremitetima i telu!

Foto: Printscreen/RTRS

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i lekari i medicinski tehničari Univerzitetskog kliničkog centra u jutarnjim časovima izvršili su transport pedijatrijskog pacijenta iz Banjaluke za Beograd.

Reč je o devetogodišnjem pacijentu koji se sa dijagnozom višestruke opekotine po ekstremitetima i telu i inhalacionim oštećenjima disajnih puteva upućuje na dalje lečenje u Institut za majku i dete u Beogradu.

Direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić rekao je "Srni" da je pripadnicima Službe za vazdušni medicinski transport ovo 64. uspešno izvršeni transport u ovoj godini. Kusturić je rekao da je u proteklom periodu zabilježen značajan broj vazdušnih evakuacija i naglasio da je reč i velikom broju pedijatrijskih pacijenata.

S toga, rekao je on za Srnu, i ovi podaci potvrđuju opravdanost i značaj uspostavljanja sistema vazdušnog medicinskog transporta kao sistemskog i organizovanog načina zbrinjavanja pacijenata u sistemu zdravstvene zaštite Republike Srpske.

On je naglasio da samo jedan spasen ljudski život nema cenu, te da je to ono što njihovu posadu čini posebno srećnim i zadovoljnim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading