HOROR U SREDNJOJ ŠKOLI: Tinejdžeri brutalno prebili vršnjaka, postavili snimak na Instagramu, pa mu tražili da plati da bi ga skinuli

Autor:

Svet

29.09.2023

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko učenika jedne zagrebačke srednje škole brutalno je pretuklo svog vršnjaka, a zatim su objavili snimak premlaćivanja na Instagram profilu, izvještava 24 sata. Profil je u samo 49 sati privukao oko 3800 pratilaca

HOROR U SREDNJOJ ŠKOLI: Tinejdžeri brutalno prebili vršnjaka, postavili snimak na Instagramu, pa mu tražili da plati da bi ga skinuli

Foto: Profimedia

Fizički obračun

Nakon što je srednjoškolac zamolio administratora profila da ukloni snimak, dobio je odgovor da mora platiti ako želi da se snimak ukloni.

Nakon što je majka srednjoškolca prijavila slučaj policiji, Instagram profil s užasavajućim snimkom i dalje je bio aktivan, što je izazvalo ogorčenje javnosti.

Novinari 24 sata razgovarali su s ravnateljem škole koji je izjavio: "Ne opravdavam nasilje, ali uvijek se istražuje pozadina svakog napada. Očito nije bilo bez razloga, nešto se sigurno dogodilo pre tog incidenta. Nastavničko veće će na sednici odlučiti o kazni za napadače i žrtvu. Ne možemo jednostavno izbaciti dete iz škole, ali možemo mu izreći određene mere."

Kasnije je zagrebačka policija potvrdila da je jedan od maloletnih napadača priveden u policijske prostorije u vezi s ovim slučajem. Ova situacija je izazvala šok i zabrinutost, naglašavajući važnost hitne reakcije kako bi se osigurala sigurnost svih učenika u školi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading