SLOVENIJU ZADESILA KATAKLIZMA! Kuće PLIVAJU u poplavi, broj nastradalih u nevremenu porastao na ŠEST!

Autor:

Svet

07.08.2023

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klizišta su se već pojavila u pojedinim naseljima, najviše u Koruškoj i Savinjskoj dolini.

SLOVENIJU ZADESILA KATAKLIZMA! Kuće  PLIVAJU u poplavi, broj nastradalih u nevremenu porastao na ŠEST!

Foto: Tanjug/AP

Broj poginulih u nevremenu koje je pogodilo Sloveniju povećan je na šest, pišu slovenački mediji, dok su pojedina područja i dalje poplavljena, mnogi putevi i dalje zatvoreni, a nadležne službe upozoravaju da će, kako se voda bude povlačila, rasti rizik od klizišta u tim oblastima. 

U selu Ivanja u opštini Mirna Peč sinoć je pronađen tridesetpetogodišnji muškarac koji se utopio u nabujalim vodama reke Temenice. Jedan je muškarac juče pronađen mrtav u šahtu u koji je upao tokom sanacije posledica poplave.

U subotu, 5. avgusta na obali Save na području Tomačeva u Ljubljani, nekoliko stotina metara od njegove kuće, pronađen je mrtav muškarac, prenosi Blic.

Foto: Tanjug/AP

Poplave u Sloveniji

U poplavama je takođe preminula i žena na području Kamnika koja je u petak, 4. avgusta, pronađena u blizini svoje kuće, te par iz Holandije kojeg je usmrtio grom.

Vatrogasci su prethodne noći intervenisali na otklanjanju posledica poplava u 57 slučajeva, najviše u Pomurju i Koruškoj.

Klizišta su se već pojavila u pojedinim naseljima, najviše u Koruškoj i Savinjskoj dolini.

Geološki zavod Slovenije upozorio je stanovništvo ugroženih područja da obrate pažnju na stagnaciju površinskih voda, nove pukotine na putevima i pojavu novih klizišta.

U otklanjanju posledica poplava pomaže i vojska, a slovenačka "Elektroprivreda" je uspjela da uspostavi snabdevanje strujom u celom delu Črne, u Žerjavu i Jazbini, dok struju još nemaju zaseoci Bistra, Koprivna i Topla.

I vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović od juče je u Sloveniji kako bi pomogao da se na najbolji način koordiniše pružanje pomoći u otklanjanju posljedica katastrofalnih poplava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading