U Budimpešti demonstracije za mir i protiv isporuka oružja Ukrajini

Autor:

Svet

27.07.2023

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demonstranti su se okupili na jednom od najprometnijih mesta u glavnom gradu Mađarske, na trgu Njugati, sa natpisima Želimo mir i Izlazak iz NATO.

U Budimpešti demonstracije za mir i protiv isporuka oružja Ukrajini

Foto: Tanjug/AP

U Budimpešti su  održane demonstracije podrške mirnom rešenju sukoba u Ukrajini, a protiv zapadnih zemalja koje šalju oružje zvaničnom Kijevu.

Demonstracije je u sredu organizovao građanski pokret Forum za mir, koalicija 10 političkih i društvenih organizacija koju je inicirala Mađarska zajednica za mir.

Demonstranti su se okupili na jednom od najprometnijih mesta u glavnom gradu Mađarske, na trgu Njugati, sa natpisima Želimo mir i Izlazak iz NATO, prenosi TAS S.

U dokumentu koji je pročitan okupljenima se predočava da je mir u Mađarskoj "ugrožen jer zapadni saveznici, u sprezi sa domaćim političkim i vojnim krugovima, žele da nateraju Mađarsku da uđe u rat na strani Ukrajine, protiv Rusije".

- Oni žele da odustanemo od naše pro-mirovne politike, pošaljemo oružje i vojnike u Ukrajinu i ponovo zaratimo sa Rusijom, ovoga puta zajedno sa NATO - ističe se u dokumentu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
tihi

28.07.2023 18:47

Naravno,svaki mir može se postići ako to Nato želi iskreno,da su ispoštovali dogovore do rata nebi ni došli,zašto ni Madjarski momci ginuli za interese Amera,Bravo Madjari,svaki narod treba da ima svoju slobodu bili manjina ili vecina,Rat je za svakoga nesreća osim za profitere