HRVATSKI GINEKOLOG: Radio sam abortuse, a onda sam upoznao Boga na koncertu Parnog valjka

Autor:

Svet

16.05.2022

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verski portal bitno.net objavio je neverovatan intervju sa pedesetogodišnjim šibenskim ginekologom Ivanom Zmijanovićem, koji je, kako kaže, radio abortuse, a onda ga je Bog prosvetlio i sve je razumeo na koncertu Parnog valjka.

HRVATSKI GINEKOLOG: Radio sam abortuse, a onda sam upoznao Boga na koncertu Parnog valjka

Foto: pixabay.com

- Usred rok koncerta, u gomili sa drugim ljudima, Bog mi je pružio neprocenjivo iskustvo spoznaje. Kao da mi je dozvolio da na trenutak vidim sve oko sebe Njegovim očima - rekao je on.

- Ranije sam radio abortuse, ali me je Gospod pretvorio u vojnika koji se bori za život deteta - istakao je Ivan. 

Na početku je ispričao kako je jednu ženu odgovorio od abortusa

- Njen porođaj nije bio dug i komplikovan, ali se, kao i svaka druga žena u porođajnoj sali, trudila. Porođaj je kao raskrsnica, težak i bolan, koji svoj puni smisao dobija u tom lepom trenutku kada majka ubacuje drži bebu u naručju. Majka je držala bebu u naručju, celivala je u čelo i pogledala me očima punim suza - pričao je ginekolog.

- Mislim da je htela da mi se zahvali. Rekao sam joj da se odmori i izašao iz porođajne sale. Zahvalio sam Bogu na svemu. Pre svega na ovom daru života, ali i na Njegovoj neverovatnoj intervenciji u mom životu. Naime, nekada sam radio abortirtuse, ali me je onda Gospod pretvorio u vojnika koji se bori za život deteta. U vojniku koji je upravo dobio još jednu bitku - govori Zmijanović, prenosi IndexHr. 

Prepoznao se u Svetom Pavlu 

- Prvi abortus sam radio kao pripravnik. Ne sećam se konkretnih detalja, ali znam da nisam previše dramatizovao. Abortus sam doživljavao kao deo našeg posla, nešto što sam morao da radim. Nisam razmišljao o težini i posledicama ovog čina. Tada je u Šibeniku bilo mnogo više prekinutih trudnoća nego danas, a većinu smo radili mi mladi specijalisti - priča ginekolog. 

- U stvari, postupio sam kao Savle koji je pristao na kamenovanje Svetog Stefana. Pre svog obraćenja, dok je Pavle još bio Savle, Sveti Pavle nije prestupio tadašnji jevrejski zakon. Danas sam sanjao da sam, poput Savla, pokušavao da se opravdam poštovanjem zakona, ali srce mi je bilo nemirno. Duboko u sebi, znao sam da radim nešto protiv Božje volje. I to je počelo sve više da me muči. Od tada sam često osećao potrebu da razgovaram sa ženama koje su dolazile na abortus. Zanimali su me njihovi motivi koji su ih doveli do ovog teškog čina - priča u svojoj ispovesti Ivan. 

Susret sa Bogom na koncertu Parnog valjka

- Pre nekoliko godina bio sam sa suprugom na koncertu Parnog valjka u splitskoj Spaladijum areni. Aki je otpevao Molitvu. Posebno me dotakao stih u kom peva da smo „svi isti pred Bogom“ sa drugim ljudima. Neprocenjivo iskustvo spoznaje, kao da mi je na trenutak dozvolio da Njegovim očima vidim sve oko sebe. Na koncertu sam shvatio da smo svi jednaki pred Bogom: ja kao lekar, ali i žena koja namerava da prekine trudnoću. Niti sam ja bolji od nje, niti je ona gora od mene. Bog me je pozvao da joj pomognem. Isus nam je dao primer. On je svakako ne bi osudio, ali bi, kao u toj situaciji sa preljubnicom, zaustavio kamenovanje. Isus nije rasterao gomilu niti im zapretio da će je ostaviti na miru. Ljudi su stali jer su u Njemu prepoznali milost. Uplašili su se jer su shvatili da Isus poznaje njihovo srce, sve njihove grehe i licemerje - zaključuje lekar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading