PREKINUTA CRNA SERIJA! Srbin PREOKRETOM savladao nekadašnjeg igrača iz Top 10!

Autor:

Sport

27.02.2024

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Miomir Kecmanović savladao je u prvom kolu takmičenja u Akapulku Argentinca Dijega Švarcmana rezultatom 2:1 (po setovima 4:6, 6:3, 6:1).

PREKINUTA CRNA SERIJA! Srbin PREOKRETOM savladao nekadašnjeg igrača iz Top 10!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Miomir Kecmanović

Tako je Beograđanin konačno prekinuo niz poraza, slavivši protiv nekada osmog tenisera ATP liste (12. oktobar 2020. godine).

Ova pobeda je došla nakon niza neuspeha od Australijan opena, gde je Kecmanović ispao u osmini finala, pa je i početak meča u Meksiku bio daleko od obećavajućeg.

U meču protiv Švarcmana, Miomir je izgubio uvodni set, jer je omaleni Argentinac uspeo da stigne do brejka u devetom gemu. Takođe, kada je Švarcman poveo 3:2 u drugom setu nakon što je ponovo oduzeo servis Srbinu, delovalo je da će Kecmanović ponovo doživeti poraz.

Foto: Tanjug/AP

Dijego Švarcman

Međutim, situacija se drastično promenila od petog gema, kada je srpski teniser uspeo da iskoristi petu brejk loptu, izjednači na 3:3 i zatim osvoji sedam gemova zaredom, stigavši do konačnog trijumfa.

U narednoj rundi, Kecmanović će igrati protiv pobednika iz meča između nemačkih tenisera Aleksandera Zvereva i Danijela Altmajera.

U ostalim duelima prve runde turnira u Akapulku: Džek Drejper je savladao Tomija Pola rezultatom 2:0 (6:4, 6:0), Amerikanac Ben Šelton je bio bolji od Britanca Dana Evansa 2:1 (2:6, 7:5, 7:6), Austrijanac Sebastijan Ofner je pobedio Eskobeda istim skorom (6:7, 6:4, 7:6), Japanac Jošito Nišioka je bio uspešniji od Borgesa rezultatom 2:1 (3:6, 6:2, 6:4), dok je Australijanac Aleks De Minaur nadmoćno dobio Taro Danijela 2:0 (6:2, 6:1).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading