DIREKTOR TURNIRA U DOHI ZAKUKAO! Zovem Đokovića SVAKE godine, ali on...

Autor:

Sport

21.02.2024

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne može da prežali odsustvo najboljeg tenisera sveta.

DIREKTOR TURNIRA U DOHI ZAKUKAO! Zovem Đokovića SVAKE godine, ali on...

Foto: Tanjug/AP

Direktor ATP turnira u Dohi, Karim Alami, izrazio je duboko žaljenje zbog dugogodišnjeg odsustva Novaka Đokovića sa ovog prestižnog takmičenja.

Iako su mu vrata uvek otvorena, poslednji put kada je najbolji teniser ikada učestvovao na ovom turniru bio je 2019. godine.

Alami je istakao da je lično kontaktirao Novakovog menadžera više puta, ali da nažalost, Đoković nije bio u mogućnosti da učestvuje.

- Naša vrata su otvorena svakom. Zvao sam mnogo puta Novakovog menadžera, možda ima drugi raspored, ali nije ovde dugo igrao. Svake godine ga zovem, ali nažalost, on ne dolazi. To ne možemo da kontrolišemo, od njega zavisi. Mi bismo želeli da imamo njega i ostale tenisere - naglasio je Alami.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Karim Alami, Andrej Rubljov i Endi Marej

Alami je takođe najavio važnu promenu za narednu godinu, ističući da će ATP turnir u Dohi biti deo serije 500. Ovo predstavlja značajan korak napred za ovaj turnir, koji je tradicionalno privlačio velike teniske zvezde poput Đokovića, Federera, Nadala, Bekera i Edberga.

- Oduvek smo imali privilegiju da ugostimo velike asove tenisa, a nadamo se da će ova promena dodatno unaprediti kvalitet takmičenja i privući još više vrhunskih igrača - istakao je Alami.

On je otkrio da su Rafael Nadal i Danil Medvedev izrazili želju da učestvuju na ovogodišnjem turniru, ali su nažalost morali da odustanu iz određenih razloga.

Podsetimo, Novak Đoković se uveliko priprema za učešće na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, jer se turnir na Floridi igra odmah posle takmičenja u "kalifornijskoj pustinji".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading