NADAL SE OBEZBEĐUJE ZA PENZIJU NA VREME: Španac je novi AMBASADOR TENISA na bliskom istoku!

Autor:

Sport

15.01.2024

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cilj je da se u Saudijskoj Arabiji promoviše tenis.

NADAL SE OBEZBEĐUJE ZA PENZIJU NA VREME: Španac je novi AMBASADOR TENISA na bliskom istoku!

Foto: Tanjug/AP

Nadal posle eliminacije od Mekdonalda

Teniska federacija Saudijske Arabije izabrala je novog ambasadora tenisa u toj zemlji - Rafaela Nadala

Kako je navedeno, cilj je da se "beli sport" u ovoj zemlji razvije, a vrlo verovatno će i nekadašnji broj jedan sveta otvoriti svoju akademiju na bliskom istoku.

- Gde god pogledate, u Saudijskoj Arabiji vidite napredak i progres i želeo bih da budem deo toga. Nastavljam da igram jer volim ovu igru. Ali, pored toga želim da pomognem razvoju tenisa širom sveta, a ovde vidim veliki potencjial. Deca su budućnost i imaju pravu strast prema sportu. Ako mogu da pomognem da uzmu reket ili da jednostavno uživaju u zdravom životu, biću srećan da napravim tu razliku - poručio je Nadal.

 

 

Oduševljenje zbog saradnje sa nekada prvim reketom sveta nisu krili ni Saudijci.

- Rafa je oličenje svih vrednosti koje cenimo kod istinskog šampiona. On je idealan uzor za mlade dečake i devojčice, neko na koga mogu da se ugledaju. Jasno je da svakog dana daje sve od sebe. Njegova posvećenost treningu, svakom udarcu i način na koji se bori za svaki poen, to su vrednosti koje se nadamo da će preneti i na naše buduće zvezde. Nije cilj da se razviju samo kao igrači već i kao ljudi - naglasio je Arij Almutabagani, predsednik Teniske federacije Saudijske Arabije.

Podsetimo, Nadal je trenutno na pauzi i ne učestvuje u Australijan openu, na prvom grend slemu u sezoni, zbog problema sa mišićem. On se prethodno, nakon godinu dana pauze, vratio početkom 2024. godine na turniru u Brizbejnu, gde je dobio dva meča protiv Dominika Tima i Džejsona Kublera, ali je u četvrtfinalu eliminisan od Džordana Tompsona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading