CICIPAS SE PONOVO IZBLAMIRAO: Sjajna vest za Srbiju pred Vimbldon!

Autor:

Sport

01.07.2023

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivan rezultat u Londonu.

CICIPAS SE PONOVO IZBLAMIRAO: Sjajna vest za Srbiju pred Vimbldon!

Foto: Tanjug/AP

Stefanos Cicipas

Srpski teniser Dušan Lajović pobedio je Stefanosa Cicipasa na "Budls" egzibicionom turniru u Londonu, rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 6:7, 10:7.

Na poslednjoj proveri pred Vimbldon, naš as je odigrao sjajan meč i tako savladao petog tenisera sveta, čije se "svetlo na kraju tunela" ne nazire.

U prvom setu je Lajoviću bio dovoljan brejk u prvom gemu meča, koji je potom održao bez problema, pa je rezultatom 6:4 stigao do osvajanja prvog dela igre.

U drugom setu nismo videli brejkove, stiglo se do taj-brejka, koji je pripao Grku, rezultatom 7:3, pa je pobednika odlučio treći set, koji pripada igraču koji prvi osvoji deset poena.

Foto: Starsport

Dušan Lajović, srpski teniser

Bilo je vrlo neizvesno u odlučujućem setu, a presudio je mini-brejk koji je Lajović napravio pri rezultatu 7:7. Došao je do vođstva, a zatim je osvojio dva poena na svoj servis i tako došao do pobede u poslednjem pripremnom meču pred Vimbldon.

Jasno je da ova vest može da raduje Srbiju, kako zbog dobrog nastupa Lajovića, tako i zbog užasne forme u kojoj je Cicipas, jedan od mogućih rivala Novaka Đokovića u velikom finalu.

Podsetimo, Lajović će svoj prvi meč odigrati na VImbldonu protiv Jana Čoinskog, 167. tenisera sveta, protiv koga će biti veliki favorit za plasman među najbolja 64 tenisera na Grend slemu u Londonu.

Sa druge strane, Stefanosa Cicipasa očekuje duel sa Dominikom Timom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading