Brutalna odbrana Novaka - "Niko nikada kao Đoković"!

Autor:

Sport

19.06.2023

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinac podigao buru...

Brutalna odbrana Novaka - "Niko nikada kao Đoković"!

Foto: Tanjug/AP

Prvi reket sveta Novak Đoković

Havijer Frana, bivši argentinski teniser, objasnio je zbog čega Novaka Đokovića smatra najboljim igračem u istoriji "belog sporta".

Po njegovim rečima, "glava" je upravo ono što izdvaja Noleta od ostalih tenisera.

Đoković ima mentalitet, ali jedna stvar nije dovoljna da stigne tamo gde je uspeo. Čini se da što mu je teži scenario, to mu je prijatnije. Borio se sa Federerom i Nadalom. I kao da je rekao: ‘Neću da budem najomiljeniji, ali ću ih pobediti rezultatski i biću najbolji’. Čovek ima glavu koja ga čini drugačijim, to je teško održati. Fizička sprema, plus iskustvo i genetika. To se sve razvijalo u svakom pogledu. Kada je počeo, nije mogao da prati Nadala, a na kraju ga je pobedio. To mu je bila motivacija za borbu protiv Federera i Nadala. To znači da imate samopouzdanje i nadljudsku veru da to možete - naveo je Argentinac, a potom je dodao:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Niko kao Novak - Havijer Frana

- Federer, Nadal i Đoković su nas ovih godina navikli na činjenicu da uvek mora da bude još jedan dominantan igrač. To nije normalno, to je kao da imate tri Mesija u istoj ligi. Pre neki dan me je sin pitao: ‘Da li je 23 grend slema mnogo?’ Odgovorio sam mu da je osvojiti jedan već ludo, malo je onih koji to mogu. Jednom sam stigao do osmine finala i bio sam u svim novinama. To što ste Masters 1000 šampion otvara vam vrata svuda, a Đoković ih je osvojio 38. Oni su virtuozi u svakom pogledu.

Srpskom šampionu nedostaje samo jedna titula iz reda prestižnih, a reč je o Olimpijskim igrama.

Jedino što nedostaje je olimpijsko zlato, a onda je osvojio sve. On je jedini koji je svaki grend slem osvojio tri puta. Tražimo dosta od njega, to je za ovog momka normalno. Neumoran je - zaključio je Frana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading