BRITANCI SE PONOVO OGLASILI: Stigao OŠTAR odgovor na SRAMAN tekst - "Ako Brejdi kaže da je Novak GOAT, onda je to istina!"

Autor:

Sport

13.06.2023

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi tekst u britanskoj štampi, ovaj put u korist Novaka Đokovića.

BRITANCI SE PONOVO OGLASILI: Stigao OŠTAR odgovor na SRAMAN tekst - "Ako Brejdi kaže da je Novak GOAT, onda je to istina!"

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković je uspeo da u Parizu stigne do svog 23. grend slem trofeja, pošto je u finalu Rolan Garosa savladao Kaspera Ruda sa 3:0.

Na taj način je Đoković prestigao Rafaela Nadala, koji ima 22 velike titule, pa se osamio na prvom mestu večne liste i po ovom parametru.

Ipak, ni to nije bilo dovoljno Britancima da pohvale Novaka, već je osvanuo sramotan tekst u "Gardijanu". Novinar koji stoji iza tog teksta je pokušao da se izvuče, ali bezuspešno.

Tekst je bio toliko besmislen, da je brzo reagovao i konkurentski „Telegraf“. Urednik sportske rubrike Oliver Braun je odgovorio tekstom sa naslovom „Novak Đoković je alfa sporta, svidelo se to nekome ili ne“.

- Ako Tom Brejdi kaže da je Srbin najbolji, onda je to meni dovoljan pokazatelj – navodi se već u prvoj rečenici.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa peharom Rolan Garosa

Dodaje se i da je Novaku zabranjeno da učestvuje na čak tri od prethodnih 11 GS turnira.

- Đoković je kao i uvek bio darežljiv u pohvalama prema Nadalu i Federeru, za koje je objasnio da su ga terali da bude kvalitetniji i konstantniji. Zaista zapanjujuća je statistika da su za 20 godina ova trojica sportista osvojila 65 od 76 grend slemova. Kako je Đoković sam na vrhu liste po broju grend slemova treba ga gledati kao najboljeg svih vremena. Ne govore to samo sirovi brojevi već i različitost koju je morao da savlada. Na tri od poslednjih 11 slemova je bio diskvalifikovan, deportovan ili mu je bilo zabranjeno da igra zbog politike o nevakcinisanim strancima - piše u tekstu.

Napominje se i sramotan tretman u Australiji, početkom 2022. godine.

- Tamo gde bi se mnogi teško nosili sa krstom koji treba da nose, Novak svaku kontroverzu koristi kao motivaciju da se bori još žešće. Bilo je priča da je njegov otac podržao Putina, a on je u Australiji dobio Rubljova u tri seta. Bio je izviždan zato što je u Parizu tvrdio da je Kosovo i dalje deo Srbije, ali je dobio svakog igrača uključujući i Alkarasa. U šest taj-brejkova na Rolan Garosu nije imao ni jednu neiznuđenu grešku. Taj nivo psihološkog štita sa kojim niko ne može da živi.

Za kraj, Braun daje moćan zaključak.

- Ako je njegova nadmoć dovoljno impresivna za nekoga iz Brejdijevog pedigrea, trebalo bi da bude i za nas ostale – navodi se na kraju teksta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading