DNO DNA! Epska BRUKA Engleza: Novakove titule MANJE VREDE, brojevi LAŽU - jedan od NAJCRNJIH tekstova o Đokoviću IKADA!

Autor:

Sport

12.06.2023

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin je žestoko napadnut.

DNO DNA! Epska BRUKA Engleza: Novakove titule MANJE VREDE, brojevi LAŽU - jedan od NAJCRNJIH tekstova o Đokoviću IKADA!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Šta još Novak Đoković mora da uradi kako bi mu pojedinci odali priznanje?

Nole je u finalnom meču Rolan Garosa zablistao protiv Kaspera Ruda, slavio sa 3:0 (7:6, 6:3, 7:5), te je stigao do 23. grend slem trofeja u karijeri.

Prestigao je Španca Rafaela Nadala po ovom parametru, te se vratio na vrh ATP liste gde je započeo 388. nedelju kao prvi teniser planete.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Dok su Hrvati odali priznanje Đokoviću, Španci i Albanci su pokazali pravo lice, te ovaj uspeh Srbina nisu adekvatno nagradili. Još gori bili su Englezi! "Gardijan" je objavio tekst sa naslovom "23 grend slema Novaka Đokovića su rekord - ali molim vas ne zovite ga najvećim ikada" i u njemu su žestoko osuli paljbu po Srbinu. 

Kolege iz Engleske pozvale su nekadašnjeg tenisera, a sadašnjeg profesora filozofije na jednom prestižnom univerzitetu Bena Brembla da pokuša da mentalnom gimnastikom dokaže da Srbin nije najveći ikada.

- Sada kada je Novak Đoković osvojio 23. grend slem turnir i kada je malo šanse da ga Nadal sustigne mnogi kažu da je Đoković najveći ikada. Ali takođe mnogi osećaju oklevanje da tvrde tako nešto. Federer izgleda jednako veliki. Ali da li brojevi mogu da lažu? Da! - istakao je Brembl, pa nastavio:

- Pretpostavimo da se pojavi teniser visok tri metra koji uvek servira asove. Nikada ne izgubi gem na svoj servis i uzme 30 grend slemova. Da li je on najveći ikada? Ne. Ideja je smešna. Ili ako pretpostavimo da izbije novi svetski rat i većina muškaraca bude mobilizovana, ali se grend slemovi još igraju. Dejv tada osvojio 30 grend slemova. Da li je Dejv najveći? Svakako da nije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Zatim je u dahu dodao još niz diskutabilnih podataka.

Od 2019. Đoković je uzeo osam slemova. Ali tokom tog vremena Federer je bio prestar i previše povređen da igra na vrhuncu, a konkurencija je inače bila slaba. Nije da su ti grend slemovi bezvredni, ali manje vrede - rekao je on, pa Novaku čak zamerio što je atleta:

- Đoković nema tri metra, ali je jako brz i fleksibilan. Kažu da je "čovek od gume", a to je ogromna prednost. Dozvoljava mu da izmori protivnike. A njegove fizičke prednosti u odnosu na ostale smanjuju veličinu njegovih dostignuća.

Ushićeno je potom nastavio:

Ja mislim da je najveći teniser svih vremena neko ko bi na svom vrhuncu stalno pobeđivao svoje suparnike na vrhuncu na raznim podlogama. Tu je veliki faktor mentalna stabilnost. "Velika trojka" ima tu zajedničku sposobnost da najbtinije poene igra dobro do kraja i zato je nejasno ko je tu najbolji. Ako sam u pravu i ovako gledamo ko je najveći ikada, ne može se utvrditi ko je najveći ikada. Ali je i dalje zabavno da se raspravljamo o tome - smatra Ben Brembl, pa pokušava da poentira:

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

- Ako Karlos Alkaraz osvojio 30 grend slemova onda možemo da kažemo da je on najveći ikada. Ali ne možemo da kažemo da je Novak najveći ikada samo zato što je osvojio 23. grend slem.

Zaista, tekst pun nebuloza za koji se verovatno i Britanci pitaju kako je mogao da dođe u javnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading