FRANCUZI PREŠLI IGRICU! Đokovića katapultirali na MESEC! U naslovu čuvenog pisca OPISALI Novaka!

Autor:

Sport

12.06.2023

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugledni L'Ekip sjajno je opisao trijumf najboljeg srpskog tenisera u Bulonjskoj šumi.

FRANCUZI PREŠLI IGRICU! Đokovića katapultirali na MESEC! U naslovu čuvenog pisca OPISALI Novaka!

Foto: Tanjug/AP

Istorijska pobeda Novaka Đokovića nad Kasperom Rudom u finalu Rolan Garosa, značajno je ispraćena i u francuskim medijima. 

Srpski as je stigao do rekordnog 23. grend slema u karijeri, čime je pretekao Španca Rafaela Nadala koji je ostao na 22 pehara.

Bio je to povod uglednom "L'Ekipu" da izbaci jedan od najboljih naslova, koji su svetski mediji preneli o Noletu:

- De La Terre, A La Lunne - piše danas na naslovnoj strani "L'Ekipa", dok Novak Đoković leži na pariskoj šljaci posle osvajanja Rolan Garosa, smešten između dva bloka! 

Ovo je jasna referenca na roman Žila Verna iz 1865. godine "Sa zemlje na mesec", treće delo fantastičnog francuskog pisca. Knjiga je treći roman i govori o ljudima iz baltimorskog kluba ljubitelja oružja koji pokušavaju da naprave top "Kolumbijadu" pomoću koje bi poslali tri čoveka u svemir. Proračuni jednog od najvećih pisaca ikada o potrebnoj sili da se čovek lansira u svemir iz 1865. godine kasnije su se ispostavili prilično tačni, a skoro vek i po kasnije ovaj sjajni roman poslužio je kao sjajna metafora za jednog Srbina!

Kao što su junaci romana pokušavali da se lansiraju u svemir za 97 sati i 30 minuta, tako je Novak Đoković uspeo da se lansira u tenisku istoriju i da za petnaestak sati na zemlji "Filip Šatrijea" i ostalih terena iz Bulonjske šume ode pravo na mesto najvećeg na planeti.

 

 

Nole je postao apsolutno najbolji u hronologiji "belog sporta", po broju osvojenih grend slemova i po broju nedelja na čelu ATP liste, ali trenutno vodi i u ATP trci. Ravnog mu nema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading