PADA NEVEROVATNO DOSTIGNUĆE! Srpski teniser odlazi u istoriju! Svet dobija NOVOG REKORDERA!

Autor:

Sport

27.03.2023

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski teniser Gael Monfis (36) izjednačio je neslavan rekord bivšeg sprskog tenisera Janka Tipsarevića (38).

PADA NEVEROVATNO DOSTIGNUĆE! Srpski teniser odlazi u istoriju! Svet dobija NOVOG REKORDERA!

Foto: ST/D. KADIĆ

Janko I Novak

Francuz Igo Umber slavio je u prvom kolu Mastersa u Majamiju, pošto mu je meč zbog povrede predao njegov zemljak Gael Monfis.

Bila je to 24. predaja usred meča u 19 godina dugoj profesionalnoj karijeri za Gaela, a isto toliko ima ih i Janko Tipsarević.

Bivši srpski teniser sa pomenutim tandemom deli još jedan bivši teniser, a sada direktor mastersa u Indijan Velsu, Nemac Tomi Has (44).

Budući da je Monfis jedini aktivan od pomenute trojice, ukazala mu se šansa i da se osamostali kao rekorder ove liste.

Isto kao Gael i Janko Tipsrević je u svojoj karijeri imao dosta problema sa povredama. Nekada osmi teniser planete osvojio je četiri titule, a česti maleri su ga sprečili da napreduje još više na ATP listi. Nekadašnji član Dejvis kup reprezentacije Srbije koja se okitila "salatarom", završio je karijeru u oktobru 2019. godine.

Foto: Tanjug/AP

 

Popularnog Tipsu je najviše omela borba sa benignim tumorom na peti, a od 2014. do 2019. bio je na operaciji čak osam puta. Kako je jednom prilikom otkrio, nije mu bilo svejedno dok se borio sa povredama.

- Nisam se naigrao tenisa, jer su sa 29 godina krenule povrede. Zdravstveno sam se zaista uplašio kad sam imao drugu operaciju. Kad čuješ reč tumor, nije ti svejedno. Nisi znao da li ti seku nogu, čuješ razne stvari, a kroz glavu prolazi sve i svašta. Ali, kad su mi saopštili da je benigni, bilo mi je lakše. Generalno, u profesionalnoj karijeri nisam imao sreće zbog povreda. Nisam mogao ni samostalno da hodam, a problemi sa stopalom doneli su i povrede kukova i kolena - izjavio je Janko Tipsarević jednom prilikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading