POMERA SE POČETAK AUSTRALIJAN OPENA? Đoković napada TITULU tek u FEBRUARU, oglasio se direktor!

Autor:

Sport

10.01.2023

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kruže glasine o kasnijem početku turnira u Melburnu.

POMERA SE POČETAK AUSTRALIJAN OPENA? Đoković napada TITULU tek u FEBRUARU, oglasio se direktor!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji srpski teniser i osvajač 21 Grend slem titule, nalazi se trenutno u Australiji, gde se sprema za početak turnira u Melburnu.

Novak je u Adelejdu napravio sjajnu uvertiru za Australijan open, pošto je stigao do titule posle spektakularnog finala protiv Korde, pa u najboljem mogućem ritmu dočekuje napad na desetu titulu u Melburnu.

U međuvremenu, pojavila se informacija koja bi u budućnosti mogla značajno da utiče na održavanje prvog velikog turnira u sezoni. Naime, pojavile su se informacije u medijima da je neophodno dati igračima više vremena za pripremu i da turnir treba da se igra u februaru. Ipak Kreg Tajli, direktor turnira, kaže da je to besmisleno i neizvodljivo.

- Pročitao sam taj članak, mislim da je to potpuno besmislena, bizarna tvrdnja. Pričajte sa svakim igračem, ovo je početak sezone. Kreće u januaru, ovde u Australiji. Završava se kasno Dejvis kupom sa muške strane i ne tako kasno kod devojaka, ali mislim da je sezona duga. O tome smo pričali odavno. Ipak, Australija je leto, Australija je januar i ovaj turnir je iz perspektive igrača, jedno od omiljenih mesta - kaže Tajli.

Foto: Profimedia

Kreg Tajli, direktor Australijan opena

Jedan od onih koji dele njegovo mišljenje je i australijski teniser Aleks de Minor.

- Sezona se stvarno kasno završava. Ipak, sve zavisi od toga kako vi planirate. Poslednjih godina sam završavao sezonu kasno i onda brzo ulazio u novu. Ipak, ima perioda u godini kada možete da odaberete da malo spustite gas i odmorite i to je najpametnije. Tako da ću i ja tako raditi - dodao je De Minor.

Čini se da promene termina ipak neće biti u narednim godinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading