PROMENE U TIMU: Za narednu sezonu - NOVI TRENER!

Autor:

Sport

16.12.2022

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potvrđeno!

PROMENE U TIMU: Za narednu sezonu - NOVI TRENER!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rafael Nadal na Vimbldonu

Španac Rafael Nadal završio je sezonu kao drugi teniser planete.

"Bik sa Majorke" je pred start nove sezone rešio da napravi promene u timu pa je objavio da je prekinuo saradnju sa jednim od trenera, Franciskom Rođom.

On se oprostio od svog velikog prijatelja i člana tima emotivnom porukom na Instagram profilu.

Želim da vas obavestim da Francisko Rođ napušta tim i započinje novi lični projekat kao trener - napisao je Rafa na Instagramu, pa dodao:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

 

- Proveo je 18 sezona sa mnom. Na početku je radio sa mojim stricem Tonijem, a kasnije sa Karlosom Mojom i odnedavno Markom Lopesom. Fransis je bio važna osoba u mojoj karijeri i veoma sam mu zahvalan na svim ovim godinama rada i prijateljstva. 

Istakao je Nadal koliko je značajan Rođ bio za njegovu karijeru.

- Kada smo počeli da radimo zajedno, bio sam dete i zajedno. Bio je u mom timu sa mojim stricem Tonijem kada sam se priključio turu. Frensis je sjajan trener koji odlično poznaje tenis i mnogo mi je pomogao da budem sve bolji i bolji. Imam samo reči zahvalnosti i želim mu svu sreću sveta u njegovom novom projektu!

Nadala očekuju pripreme za novu sezonu, koju će početi na Junajted kupu koji počinje 29. decembra, a potom ga čeka odbrana titule na Australijan openu. Prvi grend slem u sezoni počinje 16. januara, a Rafa će imati daleko teži zadatak jer će sada u Melburnu igrati i Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading