SAM PROTIV BRITANIJE: Evo kako se Nole priprema za PAKAO na Centralnom terenu - Đoković traži MIR uoči polufinala Vimbldona!

Autor:

Sport

07.07.2022

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković do sat dnevno meditira za poboljšanje fokusa u parku pored jezera, u hramu Budapadita.

SAM PROTIV BRITANIJE: Evo kako se Nole priprema za PAKAO na Centralnom terenu - Đoković traži MIR uoči polufinala Vimbldona!

Foto: Tanjug/AP

Branilac titule na Vimbldonu Novak Đoković

Novak Đoković našao je mir u budističkom hramu Budapadita u Londonu. Kako su otkrili monasi, on kod njih dolazi do fokusa, koji mu pomaže da pobeđuje na Vimbldonu, a njegovi navijači se nadaju da će tako biti i danas u polufinalu protiv domaćeg tenisera Kamerona Norija.

RADI NA SVOJU RUKU

- Đoković nije dolazio na meditacije koje organizuje hram, već je to radio sam, na svoju ruku. Bude ovde od pola sata do sat, obično se osami u parku pored jezera. Rekao je da mu meditacija pomaže u igranju tenisa. Kada igra tenis, samo se fokusira na meč, na igru, to je ono što je dobio od meditacije. Želim da bude šampion i ovog puta - poručio je za engleske medije monah Venerabl Pijobaso.

 

 

Kako je pojasnio, oni znaju da Srbin nije prihvatio njihovu veru, da je hrišćanin i pravoslavac. Srpskog asa do odbrane titule čekaju još dva koraka, prvi sutra protiv Kamerona Norija, a drugi u nedelju sa Australijancem Nikom Kirjosom, kome se otvorila prilika odustajanjem Španca Rafaela Nadala.

- Novak nam je stavio do znanja da nije budista, ali da voli meditaciju i posete hramu. Svrha meditacije je da pokušate da razvijete kvalitet uma, da izgradite koncentraciju i da se osećate mirno i relaksirano. Đoković nam je prijatelj, regularan je gost hrama i poznat zajednici oko njega. Pre nekoliko godina živeo je blizu hrama i bilo mu je zgodno da dođe i meditira kod nas - dodao je monah.

SAM PROTIV BRITANIJE

Koliko mu mir koji pronalazi u hramu Budapadita znači, vidi se po rezultatima. Nole ove godine juri sedmu titulu na londonskoj travi, a četvrtu u nizu. Do tog cilja ostala su još dva koraka, prvi 

- Neće mi biti lako, igram protiv čitavog stadiona, protiv cele zemlje. Nori nema šta da izgubi. Međutim, dešavalo mi se to već ovde, znam kako je igrati protiv svih - poručio je Novak.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nori će imati frenetičnu podršku sa tribina Centralnog terena

Novak gutao prah

Šta to Đoković pije iz bele fmašice što mu je dalo snagu da pobedi Janika Sinera u četvrtfinalu? Ne pije ništa, već udiše specijalan prah, rešili su Englezi misteriju.

- U pitanju je nemešani energetski napitak ili izotonični prah koji se ne pije, već se udiše i guta. Mnogi igrači jedu prah bez vode. To uglavnom uzimaju pre treninga jer ih razmrda. Verujem da je ukus u ustima odvratan - kaže izvor britanskog Telegrafa.

Redari se tukli zbog ručka

Trojica radnika obezbeđenja na Vimbldonu su uhapšena posle međusobne tuče pored terena. Oni su se, navodno, sukobili jer je jedan od njih imao dužu pauzu za ručak, a incident je bio toliko buran da su navijači pozvali policiju, koja je redare lišila slobode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading