Otkrivena možda i najveća tajna Novaka Đokovića - ovo je recept za uspeh!

Autor:

Sport

23.06.2022

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javnost je dobro upoznata sa činjenicom da je najbolji srpski teniser pre nekoliko godina u potpunosti promenio način ishrane što je definitivno uticalo i na sportske rezultate.

Otkrivena možda i najveća tajna Novaka Đokovića - ovo je recept za uspeh!

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser na planeti Novak Đoković

Kako je i sam Novak Đoković isticao pre nekoliko godine, intolerancija na gluten uticala je na njegova sportska ostvarenja i u konsultacijama sa nutricionistima, odlučio je da krene potpuno drugačijim putam.

Do skoro najbolji teniser sveta je podelio sa svojim fanovima kako izgledaju njegovi obroci.

Za doručak Đoković obično konzumira šejk sastavljen od semenki, muslija bez glutena, mešanih orašastih plodova, bobičastog voća ili voća zajedno sa mlekom od badema ili pirinča, uz obavezni dodatak meda "Manuka" sa Novog Zelanda koji ima izraženo antibakterijsko svojstvo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Kada je reč o glavnom jelu, ono se obično sastoji od testenina bez glutena sa mešanim povrćem sa roštilja, koja će biti obogaćena malom količinom maslinovog ulja i prstohvatom soli. Uz ručak se može naći i mešana salata, ali povremeno i riba, ili meso, ali samo u slučaju kada ga očekuje meč u poslepodnevnim sataima, prenosi "Espreso".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Večera je bazirana na proteinima i tada se na meniju Novaka Đokovića uglavnom nalazi file lososa ili sardine uz povremeno ubacivanje pilećih prsa.

Takođe, Novak Đoković je istakao da njegov dan obavezno počinje čašom tople vode pomešanom sa limunovim sokom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading