ČETIRI DECENIJE OD OLIMPIJSKIH IGARA U SARAJEVU: Evropske kompanijske sportske igre na Jahorini

Autor: P. Z.

Sport

29.02.2024

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska federacija kompanijskog sporta nastavlja tradicju organizovanja zimskih igara, a ove godine manifestacija je uzvišena na evropski nivo - na Jahorini će se održati 15. Evropske zimske kompanijske sportske igre.

ČETIRI DECENIJE OD OLIMPIJSKIH IGARA U SARAJEVU: Evropske kompanijske sportske igre na Jahorini

Foto: SFKS

Evropske kompanijske sportske igre na Jahorini

Učešće na Igrama 2024, od 6. do 10. marta, najavilo je preko 120 takmičara iz zemlje, regiona i inostranstva, a dolazak na Jahorinu najavili su i visoki predstavnici evropske i svetske federacije kompanijskog sporta - predsednik Besair Didijer iz Francuske i generalni sekretar Musa Lami iz Nemačke.

Prvi čovek Srpske federacije kompanijskog sporta Velizar Đerić ponosno ističe da je ovo velika stvar za Srbiju i Republiku Srpsku.

- Čast nam je što su se kompanije odazvale u velikom broju i što će zahvaljujući njima i ove Igre zasigurno uspeti. Lepota je takmičenju i druženju, a upravo to nudi Srpska federacija kompanijskog sporta. Zadovoljstvo nam je što ćemo i ove godine ugostiti visoku delegaciju evropske i svetske federacije kompanijskog sporta, pa će tako s nama biti i predsednik Besair Didijer i generalni sekretar Musa Lami. Srbija i Republika Srpska za mene su jedno, to je isti narod, a reka Drina je reka koja nas spaja, a ne razdvaja - poručio je Velizar Đerić, predsednik SFKS i nekadašnji ministar sporta u Vladi Republike SR Jugoslavije.

Potpredsednik SFKS Budimir Vučinić tokom karijere učestvovao je u organizaciji brojnih sportskih rekreativnih aktivnosti.

- Srećan sam što i u ovim godinama mogu da doprinesem Igrama, u ovom slučaju zimskim, a podsetio bih da imamo i letnje igre u organizaciji Srpske federacije kompanijskog sporta. Siguran sam da će svi učesnici po lepom zapamtiti Jagorinu i kasnije se rado sećati ove 2024. godine - istakao je Budimir Vučinić, koji je izdao i monografiju "Kako smo nastali", a koja govori o bogatstvu kompanijskog sporta u Srbiji.

Bliski partner Srpske federacije kompanijskog sporta je i Turistička organizacija Beograda s direktorom Miodragom Popovićem na čelu:

- Kompanijski sport je važan segment u društvu i treba ga razvijati. Srpska federacija kompanijskog sporta je pokrenula naciju na visokom rekreativnom nivou i zasigurno će se ovako nešto razvijati i u budućnosti. Ovogodišnje Igre održaće se na 40-godišnjicu Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, pa pošto se svi nekako rado sećamo vremena kad smo bili veliki, želimo da takvi ostanemo i nadalje, a ove Igre će zahvaljujući predsedniku Velizaru Đeriću zasigurno biti dokaz tome - između ostalog je izjavio Miodrag Popović.

Republika

Foto: SFKS

Evropske kompanijske sportske igre na Jahorini

I potpredsednik SFKS Slobodan Unković, inače zamenik direktora Turističke organizacije Beograda, ne krije zadovoljstvo što će se nastaviti tradicija održavanja Igara.

- Sve je spremno za 15. Evropske zimske kompanijske igre na Jahorini. U ovom trenutku rade tri staze i imamo dobre vremenske prognoze da će takmičenje biti održano u lepom ambijentu. Zahvalni smo na podršci Olimpijskog centra Jahorina na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem, treba istaći i Federaciju kompanijskog sporta Republike Srpske koja je u povoju - Slobodan Unković.

Voditeljka dnevnika na RTS-u Ivona Pantelić godinama unazad je deo Srpske federacije kompanijskog sporta:

- Nekada su bile radničke sportske igre, sada su u žiži kompanijske sportske, a Srpska federacija kompanijskog sporta je najzaslužnija što se svage godine održavaju i letnje i zimske Igre - istakla je Ivona Pantelić.

Republika

Foto: SFKS

Evropske kompanijske sportske igre na Jahorini

Sportski centar Tašmajdan imaće svoje takmičare na Jahorini, a tim povodom se obratio i direktor Mirko Pavlović:

- SC Tašmajdan je redovan učesnik Igara i raduje me što ćemo se ponovo naći na Jahorini. Svi volimo zimske sportove, skijanje pre svega, tako da očekujem lepo druženje i takmičenje - istakao je Mirko Pavlović, inače proslavljeni srpski košarkaš.

U susret Igrama na Jahorini, danas u klubu Nostalgija održana je i mala svečanost, pa je tako predsednik SFKS Velizar Đerić uručio plaketu akademiku Hadži Slobodanu Simiću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading