STEVANOVIĆ PRESEKAO! Ovo je SPISAK Srbije za SP u Dohi! Nema TRAGIČARA iz Zagreba!

Autor:

Sport

01.02.2024

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takmičenje na šampionatu Sveta u prestonici Katara održava se od 2. do 18. februara.

STEVANOVIĆ PRESEKAO! Ovo je SPISAK Srbije za SP u Dohi! Nema TRAGIČARA iz Zagreba!

Foto: Starsport

Uroš Stevanović

Selektor muške vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović objavio je spisak od 15 igrača, koji će nastupiti na Svetskom prvenstvu u Dohi, saopštio je VSS.

Na spisku se nalaze: Branislav Mitrović (Turkvan), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Strahinja Rašović (Vašaš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Nemanja Vico (Primorac), Đorđe Lazić (Breša), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Radoslav Filipović (Oradea), Luka Gladović (Partizan), Nikola Lukić (Novi Beograd) i Petar Jakšić (Partizan).

Ovo će vaterpolistima biti i poslednja prilika da se domognu Olimpijskih igara, gde ima još četiri mesta, a Delfini moraju da budu među četiri najbolje reprezentacije, ili najbolje plasirani u odnosu na konkurente koji nisu obezbedili mesto na Olimpijskim igrama, a to su Hrvatska, Crna Gora, Italija i Rumunija...

Foto: Starsport

Dušan Mandić

U odnosu na ekipu koja je igrala na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, u sastavu nema Vuka Milojevića i Marka Radulovića. Stevanović je i najavio izmene u timu a podsetimo da je i pred Zagreb promenio deo sastava koji je nekoliko meseci ranije osvojio četvrto mesto u Fukuoki.

Radulović je bio i tragičar Evropskog prvenstva, kada mu je iskliznula lopta kod peteraca u četvrtfinalu protiv Mađarske.

Umesto Milojevića i Radulovića tu su Đorđe Vučinić i, kao apsolutni debitant na velikim takmičenjima, mladi igrač Partizana Luka Gladović. Po prvi put će na Svetskom prvenstvu igrati Radoslav Filipović i Petar Jakšić, koji su igrali i u Zagrebu.

Pored Uroša Stevanovića u stručnom timu su još treneri: Stefan Ćirić, Darko Bilić, Žarko Petrović, Miloš Ostojić, fizioterapeuti Vladimir Radović i Aleksa Nikolić, kondicioni trener Dajana Zoretić, lekar dr Ivan Marjanović.

Srbija se na SP u Dohu nalazi u grupi sa Japanom, Crnom Gorom i selekcijom SAD, prvi meč na SP odigraće petog februara protiv Japana, dva dana kasnije rival je Crna Gora, a 9. februara sastajemo se sa SAD.

U slučaju da "delfini" zauzmu prvo mesto u grupi direktno će se plasirati u četvrtfinale. Kao drugoplasirana ili treća selekcija, razigravaće u osmini finala.

Svetsko prvenstvo u Dohi održava sa od 2. do 18. februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading