PANČEVO VODI RAČUNA O NAJMLAĐIMA! Školice sporta utiče na razvoj dece

Autor:

Sport

24.11.2023

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca se osposobljavaju u fizičkom i psihičkom smislu

PANČEVO VODI RAČUNA O NAJMLAĐIMA! Školice sporta utiče na razvoj dece

Foto: shutterstock

Osim školskog sporta, Grad Pančevo misli i na one najmlađe. Veliki broj dece, već u predškolskom uzrastu ima priliku da se oproba u nekoj od školica sporta. Predsednik Sportskog saveza Pančeva Slobodan Bitević je rekao da se najmlađi još u prvim godinama života susreću sa sportom i onim što on predstavlja. 

- Grad Pančevo veoma pomaže sport. Drago mi je što živim u gradu koji se toliko zalaže za najmlađe. Zato samo mogu da se zahvalim ljudima koji vode naš grad i omogućavaju da se sve ovo realizuju -rekao je Bitević.

Naš cilj je prvo da osposobimo trenerski kadar, jer uz dobre stručnjake deca će se više okretati sportu. 

Imamo i male školice sporte. Kao i licencirane stručnjake. Najbitnije je da se dete u tom najmlađem uzrastu osposobi fizičlki i psihički. Kada se dete osposobi, onda je lako da se usmeri na neki od sportova. Takođe, mi se trudimo da edukujemo naše trenere kako bi znali da rade s decom. Jer deca se u tom nekom periodu vezuju za trenera, više nego za sport, a na njemu je da dete usmeri dalje i da ga osposobi za trening i sve ono što ga očekuje - rekao je Slobodan. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading