TRAGEDIJA! Svetski vicešampion izgubio život u ratu u Ukrajini!

Autor:

Sport

20.04.2023

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična sudbina zadesila se svetskog vicešampiona u kik boksu Ruslana Piskovija, koji je poginuo u borbama na teritoriji Ukrajine.

TRAGEDIJA! Svetski vicešampion izgubio život u ratu u Ukrajini!

Foto: Profimedia

Ovaj dvadesetjednogodišnji Ukrajinac bio je šest puta šampion svoje države u K1 i suvereni vladar među profesionalcima, dok se plasirao i u finale Evropskog prvenstva u K1.

Bogatoj riznici medalja dodao je i srebrno odličje u K1 na Svetskom prvenstvu.

Šampionat K1 je takmičenje u kome se odvijaju borbe mešovitim stilom nalik kik boksu. Borcima je omogućeno da koriste tehnike boksa, kik boksa, tajlandskog boksa, karatea, tekvondoa.

Ruslan Piskovij je čak četiri puta osvojio titule šampiona sveta u kik-boksu, a dok je u armiju Ukrajine ušao kao dobrovoljac od prvog dana kada je počeo rat sa Rusijom.

Foto: printscreen/instagram

 

On je samo jedan u nizu sportista, koji su izgubili život u ukrajinsko-ruskom ratu.

Pre Ruslana, poginuli su: šampion u kjokunšinu i generalni sekretar Federacije ovog sporta Sergej Uvicki (41), potom ukrajinski biciklista Konstantin Deneka (28), takmičar u strongmenu Andrej Dimitrijev, biatlonac Jevhen Mališev (19), fudbaleri Gostomelja Dmitro Martinenko (25) i Karpata Vitalij Sapilo (21)...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading