UŽAS: Legendarni Rus POGINUO u ratnoj zoni u Ukrajini!

Autor:

Sport

02.02.2023

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nema kraja smrtima sportista na ratištu u Ukrajini.

UŽAS: Legendarni Rus POGINUO u ratnoj zoni u Ukrajini!

Foto: Tanjug/AP

Proslavljeni ruski karatista Sergej Uvicki poginuo je u ratnoj zoni u Ukrajini prilikom izvršavanja borbenog zadatka u Donbasu.

On je imao samo 41 godinu u trenutku smrti.

Osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u karateu 2010. godine, a i bio je generalni sekretar Kjokušin federacije Rusije.

Uvicki je na ratište otišao kao član dobrovoljačkog odreda "Sojuz" RSBI, koji je sastavljen od bivših i sadašnjih sportista. U ovom odredu bilo je preko 100 poznatih sportista i instruktora. U decembru 2022. bili su na obuci u Čečeniji, u centru Gudermes. Od 5. januara odred je upućen na ratište u Donbas.

Pored Uvickog, pripadnici odreda su Sergej Plehanov (dvostruki šampion Ojama kupa u Japanu, japanski šampion K1), Viktor Gorn (šampion Svetskog kupa, šampion Evrope), Vsevolod Mohirjev (trener i šef jednog od gradskih kjokušinkai organizacija). Komandant odreda je Ramil Gabasov (izvršni direktor RSBI i direktor Svestilskog karate saveza).

- Kjokušin federacija Rusije izražava najiskrenije saučešće porodici i prijateljima Sergeja i svima koji su imali sreću da poznaju ovu svetlu osobu. Počivaj u miru. Uvek ćemo te pamtiti - navodi se u saopštenju organizacije.

Portal posvećen karateu, superkarate.ru, od nastradalog Uvickog oprostio se sledećim tekstom:

- Bio je vlasnik jednog od najmoćnijih lou kikova u modernom kjokušinu. Sergej Uvicki imao je 41 godinu, bio je sportista iz Perma. Diplomirao na Permskom nacionalnom istraživačkom politehničkom univerzitetu. Majstor sporta međunarodne klase, šampion Evrope, osvajač srebrne medalje japanskog prvenstva i apsolutnog šampionata Evrope, višestruki pobednik raznih ruskih i međunarodnih turnira. Bio je generalni sekretar Ruske kjokušin federacije, vlasnik crnog pojasa trećeg dana. Borac, koji je tokom cele karijere bio deo elitnog ruskog tima borilačkih veština.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading