STANKOVIĆ PROGLAŠEN NAJHUMANIJIM MARATONCEM! Draško: Nije mi bilo teško da trčim s Ilijom!

Autor:

Sport

25.07.2022

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportista Draško Stanković (28) dobio je priznanje "Heroj 35. Beogradskog maratona" , jer je kroz cilj u polumaratonu prošao s dečakom Ilijom Uroševićem, koji je u invalidskim kolicima.

STANKOVIĆ PROGLAŠEN NAJHUMANIJIM MARATONCEM! Draško: Nije mi bilo teško da trčim s Ilijom!

Foto: Privatna arhiva

Takođe, nagradu je dobio i Beogradski trkački klub, gde Draško radi kao trener. Stanković je u razgovoru za Srpski telegraf otkrio kako se odlučio na ovakav potez.

- Godinama trčim maratone iz raznih razloga, a sada sam hteo i nekog da pomognem. Osećao sam se spremnim za takav potez. Javio sam se Sportskom savezu osoba sa invaliditetom, gde su pristali na moju ideju i upoznali me sa Ilijom - rekao je Draško.

Instruktor trčanja je otkrio da mu trka nije teško pala da završi takmičenje u polumaratonu, iako je morao da trči za oboje.
Republika

Foto: Privatna arhiva

Draško Stanković

 

- Super smo se zabavljali. Pričali smo se i šalili sve vreme. Nije bilo nikakvih problema. Nisam bio posle umoran. Iskreno više su me bolele ruke, nego noge. Srećan sam što sam uspeo i opet bih probao isto - zaključio je Stanković.

Nakon dobija priznanja za heroja godine, Draško Stanković se upustio u novu avanturu. Naime, on je s prijateljima biciklom otišao do Ade Bojane. Stanković je otkrio da mu put preko Albanije nije bio lak.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Draško Stanković

 

- Krenuo sam u četvrtak s prijateljima. Dosta nam je smetala vrućina, posebno u delovima gde nismo mogli da kupimo vodu. Takođe, bilo nam je teško i tokom puta kroz Albaniju, ali smo na kraju uspeli i veoma sam ponosan na sebe i na sve koji su učestvovali u ovoj avanturi - objasnio je Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading