JOVANA SADA NE SKIDA OSMEH SA LICA: Osećaj je kao kad se napiješ!

Autor:

Sport

06.08.2021

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska karatiskinja Jovana Preković je nakon zlata na Evropskom i svetskom prvenstvu u dvorani "Nipon Budokan", dodala je ono najbitnije odličje za svakog sportistu - olimpijsko.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ima 25 godina a već je Evropski, svetski i olimpijski šampion!

- Osećaj je kao kada se napiješ. Ne znaš gde si. Šalim se. Mnogo sam uzbuđena i srećna jer sam prošla veoma težak, ali i lep period u proteklih pet godina i drago mi je što je to izašlo na videlo onda kada je trebalo. Dala sam sve od sebe, poslednji atom snage, pa mi je mnogo drago što sam osvojila olimpijsku medalju - istakla je Jovana nakon istorijskog uspeha. 

Kada čuje da je olimpijska, svetska i evropska šampionka, osmeh postaje još širi.

- Lepo zvuči. Ja karate treniram od pete godine i stvarno ovo radim iz ljubavi. I ništa drugo kod mene ne bi funkcionisalo. I sebi sam sve ovo vreme pričala: "Ti ovo voliš! Ti si šampion!" To me je vodilo sve vreme, tako da baš lepo zvuči - nije krila Prekovićeva oduševljenje. 

Podsetimo se, borba u finalu je bila izjednačenja, pa su sudije morale na kraju da izglasaju pobednika.

- Finale mi nije bilo toliko teško koliko su mi bile teške eliminacije odnosno grupu zato što sam osetila jak pritisak. Niko mi ga nije nametnuo, već ja sama sebi. Baš sam želela da uđem u borbu za medalju. Bila sam baš svoja u polufinalu i finalu - istakla je srpska karatiskinja. 

Foto: Tanjug/AP

 

Ono što je sve u Srbiji učinilo ponosnim je svakako intoniranje himne "Bože pravde" na pobedničkom postolju.

- Uf... Nisam mogla da se smirim pre nego što sam izašla na postolje. Baš sam bila uzbuđena i srećna. I sad bih skakala i pevala - rekla je Jovana ono što smo svi mogli da vidimo na ekranu. 

Tokom celog dana, moglo se primetiti i kakve poglede Jovana upućuje, je bila potpuno ozbiljna, a u miks zoni nije skidala osmeh sa lica.

- Baš smo Roksandra i ja pričale da se niko ne smeje. Ja sam rekla da ne ide baš da se smejem pred borbu. Ne mogu sada, tad sam fokusirana, naoštrena, idem da jedem tamo ljude. 

Proslava medalje je već zakazana - u rodnom joj Aranđelovcu.

- Proslaviću je 11. avgusta. Moj otac je sve organizovao pre nego što smo krenuli, bez obzira na rezultat. Jer ipak je za sam sport karate veliki uspeh dolazak na Olimpijske igre. Evo ga sad zlato - zaključila je Jovana Preković. 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading