"KELTI" POLOŽILI ORUŽJE: Sjajna partija srpskog košarkaša - serija se seli u Majami!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.04.2024

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjednačenje u seriji.

"KELTI" POLOŽILI ORUŽJE: Sjajna partija srpskog košarkaša - serija se seli u Majami!

Foto: Tanjug/AP

U uzbudljivom okršaju, Majami Hit je uspeo da izjednači rezultat protiv Boston Seltiksa u prvoj rundi NBA plej-ofa Istočne konferencije.

Košarkaši Majamija zabeležili su trijumf rezultatom 111:101 izjednačivši seriju na 1:1.

Zvezda večeri bio je Tajler Hero, koji je zabeležio skor od 24 poena i 14 asistencija, oborivši klupski rekord u plej-ofu postigavši šest trojki iz 11 pokušaja. Bam Adebajo i Kaleb Martin su takođe doprineli sa po 21 poenom, pri čemu je Martin pokazao izvanredan učinak sa pet trojki iz šest pokušaja. Sjajan je bio i Džimi Batler, koji je postigao 14 poena, kao i naš Nikola Jović, sa 11 poena, devet skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i jednom blokadom.

Na suprotnoj strani, Džejlen Braun je predvodio Seltikse sa impresivnih 33 poena i osam skokova, dok je Džejson Tejtum zabeležop 28 poena i osam skokova, dok je Derik Vajt dodao 13 poena na konto Seltiksa.

Serija se sada seli u Majami i ekipa našeg Nikole Jovića imaće priliku da stigne do možda i odlučujuće prednosti u borbi za dalji plasman u doigravanju.

 

 

U međuvremenu, u plej-ofu Zapadne konferencije, Oklahoma Siti Tanderi su poveli sa 2:0 protiv Nju Orleans Pelikansa ubedljivom pobedom rezultatom 124-92. Šaj Gilgeous-Aleksander je predvodio napad Oklahoma Sitija sa 33 poena, dok je Čet Holmgren dodao 26 poena i sedam skokova.

U ekipi iz Nju Orleansa Jonas Valančijunas postigao je 19 poena uz sedam skokova, a Herb Džons i Brendon Ingram po 18 poena. Si Džej Mekalum imao je 15 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Pred Pelikansima je sada težak zadatak da probaju da stignu do izjednačenja u seriji, a priliku da unesu neizvesnost u navedeni duel imaće u subotu na svom parketu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading