SVI SU GOVORILI DA JE "DEDA", A ON JE OVAKO UZVRATIO: Evo PO ČEMU je Miloš Teodosić među NAJBOLJIMA u Evroligi!

Autor:

Sport

25.01.2024

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godine mu ne mogu ništa.

SVI SU GOVORILI DA JE "DEDA", A ON JE OVAKO UZVRATIO: Evo PO ČEMU je Miloš Teodosić među NAJBOLJIMA u Evroligi!

Foto: Starsport

Kada nikom u hali ni ne padne na pamet da lopta može doći do određenog igrača, na scenu stupi Miloš Teodosić, čovek koji košarku vidi na drugačiji način od "običnih smrtnika".

Kroz karijeru je fenomenalni plejmejker toliko puta oduševio svojim asistencijama da je teško izdvojiti koja je bila najlepša.

Stvar je ukusa i ličnog afiniteta, jer kada Miloš uzme loptu u ruke, to je kao kada slikar uzme četkicu, pa nastane čarolija.

Ovog leta se vratio u Crvenu zvezdu gde je, iako su mnogi pričali da je "deda" ili "mator", pokazao klasu i zapušio usta kritičarima.

Dokaz tome je i novi podatak koji je izneo poznati statističar u Evroligi, Darijus Garuolis, samo pokazuje koliko je zapravo Teodosić važan za tim Crvene zvezde, te koliko će crveno-beli da se muče sve dok je on povređen.

Naime, ovaj Litvanac je na svom Tviter profilu objavio broj asistencija igrača u ovoj sezoni Evrolige, a Teodosić se nalazi prvi vrhu.

Zvezdin plej deli šesto mesto sa Šejnom Larkinom, pošto njih dvojica imaju po 120 asistencija. Ispred njih su samo Fakundo Kampaco, koji je ubedljivo prvi sa 149, onda bivši igrač Partizana Kodi Miler Mekintajer sa 140, te Paris Li sa 134.

Odmah iza je Lorenco Braun sa 128, pa i Majk Džejms sa 122.

Teodosić je veoma važan šraf tima Zvezde, glavni je kreator u napadu, a otkako se on povredio nije ni tajna da crveno-belima ide nešto slabije u kreaciji napada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading