ALBA JE ZVEZDU MUČILA VIŠE NEGO BILO KO DRUGI U EVROLIGI: Evo kakav UŽASAN SKOR imaju crveno-beli protiv VEČERAŠNJEG rivala!

Autor:

Sport

25.01.2024

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošle sezone je Alba Zvezdi "ugasila" nade za TOP8.

ALBA JE ZVEZDU MUČILA VIŠE NEGO BILO KO DRUGI U EVROLIGI: Evo kakav UŽASAN SKOR imaju crveno-beli protiv VEČERAŠNJEG rivala!

Foto: Starsport

Crvenu zvezdu večeras očekuje jedno od najvažnijih gostovanja u Evroligi ove sezone, gde izabranici Janisa Sferopulosa jednostavno moraju ići isključivo na pobedu protiv "fenjeraša" Albe u 23. kolu Evrolige od 20 časova ukoliko žele da ostanu u trci za plej-in. Iako se crveno-beli trenutno nalaze na svega dve pozicije od mesta koje vodi u nokaut fazu najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja, još uvek plej-in deluje daleko i pobede u utakmicama kao ovoj ne smeju da se dovode u pitanje.

Ipak, gledajući istoriju, nimalo lako neće biti crveno-belima na ovom gostovanju. Nikada Alba nije važila za preterano jakog protivnika, ali uprkos tome, na 11 međusobnih okršaja Zvezda je slavila svega tri puta. Ono što može da raduje navijače jeste da se dve pobede došle u prethodne dve sezone. Prošle godine su predvođeni Lukom Vildozom crveno-beli uspeli da slave u Berlinu nakon produžetaka, dok su ove bili ubedljivi u Areni.

Republika

Foto: Starsport

Prošlogodišnji duel

Ono što je takođe ohrabrujuća činjenica jeste da su, tadašnji izabranici Duška Ivanovića, u pripremnom delu sezone takođe lako izašli na kraj sa večerašnjim rivalom. Zvezda je 2015. trijumfovala u prvom međusobnom duelu, pa je nakon toga zaređala sedam bez pobede, te može da raduje određeni boljitak forme protiv Nemaca.

Ipak, prošle sezone je Alba Zvezdi "ugasila" nade za TOP8 kada je predvođena Maodom Loom pred prepunim Pionirom potpuno razbila domaći tim u poslednjoj četvrtini i nanela mu jedan od bolnijih poraza. Ono što je takođe otežavajući faktor za crveno-bele jeste da će biti oslabljeni neigranjem Miloša Teodosića i vrlo verovatno Nemanje Nedovića, za kog je Sferopulos rekao da će se odluka doneti neposredno pre početka meča.

Zvezda je trenutno na 12. mestu sa skorom 9:13, dok je Alba prikucana za dno zajedno sa Asvelom sa četiri pobede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading