JOVIĆ PODBACIO KAO STARTER: Majami slavio u dramatičnoj završnici velikog derbija!

Autor: P. Z.

Sport

13.01.2024

04:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola imao veče za zaborav.

JOVIĆ PODBACIO KAO STARTER: Majami slavio u dramatičnoj završnici velikog derbija!

Foto: Tanjug/AP

Paolo Bankero i Nikola Jović u duelu

Košarkaši Majami Hita ostvarili su trijumf u derbiju Floride, pošto su na svom parketu savladali Orlando Medžik rezultatom 99:96 (30:22, 26:33, 19:18, 24:23).

U startnoj postavi Majamija našao se reprezentativac Srbije Nikola Jović, koji je na terenu proveo 25 minuta, ali je pružio partiju ispod svog nivoa. Mladi krilni centar je upisao četiri poena, tri skoka i četiri asistencije, ali je imao očajne procente šuta. Naime, srpski internacionalac je šutirao 1/4 za tri poena, za dva je promašio sva četiri šuta koja je uputio ka košu, dok je sa linije penala bio polovičan (1/2).

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Dankan Robinson sa 23 poena, a najveću pomoć u donošenju trijumfa Majamiju pružio mu je Bam Adebajo, koji je dodao 21, uz 11 uhvaćenih lopti. Takođe se istakao i mladi ruki Haime Žakez koji je postigao 19 koševa. Osim njih, dvocifren je bio i Kejleb Martin sa 11 poena.

U poraženom taboru je bolji od ostalih bio Paolo Bankero, koji je meč završio sa 25 poena, ali je na kraju i promašio trojku za produžetak. Osim njega, istakli su se još Moric Vagner sa 19 koševa, Čuma Okeke koji je dodao 16 i Džo Ingls sa 14.

Inače, Majami i Orlando su u ovaj meč ušli sa identičnim skorom (21-16), pa sada Hit ima pobedu više od velikog rivala i osamio se na sedmoj poziciji na tabeli Istočne konferencije, dok je Medžik osmi.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading