LUKA MITROVIĆ PONOVO HEROJ CRVENO-BELIH! Zvezda Meridianbet SLOMILA Studentski centar u završnici!

Autor:

Sport

17.12.2023

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su u gostima u 12. kolu AdmiralBet ABA lige ekipu Studentskog centra rezultatom 77:91 (21:21) (20:25) (24:17) (12:28).

LUKA MITROVIĆ PONOVO HEROJ CRVENO-BELIH! Zvezda Meridianbet SLOMILA Studentski centar u završnici!

Foto: Starsport

Kao što se i očekivalo, izuzetno interesantan meč odigran je u Morači između Studentskog centra i Crvene zvezde Meridianbet. Još jednom su Podgoričani namučili izrazitog favorita i pokazali da su sjajna ekipa. Odlično su ušli u susret i odmah su "pokazali zube" protiv Beograđana, a raspoloženi Hadžibegović ih je predvodio.

STUDENTSKI CENTAR - KK CRVENA ZVEZDA MERIDIANBET 77:91  (21:21) (20:25) (24:17) (12:28)

DVORANA: Sportski centar Morača. SUDIJE: Milivoje Jovčić, Luka Kardum, Dragan Porobić.

 

Posle prvog kvartala, rezultat je bio nerešen, ali onda su gosti zaigrali bolje u drugoj deonici i uz "razbuđenog" Šabaza Nejpira i trojkama Gedraitisa, Jaga i Lazića prvi put stekli dvocifrenu prednost. Do kraja prvog poluvremena Drbnjak i Dokins su uspeli da ublaže minus sjajnim trojkama.

 

 

Branko Lazić je fenomenalno otvorio drugo poluvreme sa dve trojke činilo se kao da će Zvezda Meridianbet tada prelomiti meč. Ipak, još jednom su Hadžibegović i Drobnjak imali odgovor i serijom potpuno vratili meč u rezultatski egal, da bi Dokins sa dva prelepa zakucavanja doneo domaćima prednost za kraj trećeg kvartala.

Izgledalo je kao da nas očekuje izuzetno neizvestan kraj, ali su gosti poslednju deonicu otvorili serijom od 10:0 koju su inicirali Nejpir i Gedraitis. I dalje se nisu domaći predavali, ali je onda na scenu stupio Luka Mitrović. Sjajni centar crveno-belih je od tog momenta postigao gotovo sve poene za tim Janisa Sferopulosa do kraja meča i po ko zna koji put ove sezone bio najzaslužniji za pobedu svog tima sa 20 poena.

 

TOK MEČA:

ČETVRTA ČETVRTINA

 

 

Očekivala se reakcija crveno-belih u poslednjoj deonici, a upravo su to i pokazali izabranici Janisa Sferopuloas. Izvrsno su počeli sa serijom od 10:0 koju su inicirali Nejpir i Gedraitis. Pokazao je Studentski centar znakove života preko Dokinsa i Hadžibegovića, ali je tada počeo "šou" Luke Mitrovića. Od tog momenta sjajni centar Zvezde Meridianbet je počeo da igra sam i do kraja ubacio gotovo sve poene za tim sa Malog Kalemegdana. Sjajno je sarađivao sa Teodosićem i Nejpirom i direktno doneo 11. ovosezonsku pobedu u AdmiralBet ABA ligi.

 

TREĆA ČETVRTINA

Republika

Foto: Twitter/Printscreen/AdmiralbetABAliga

Hanga na terenu posle dužeg vremena

Branko Lazić je otvorio treći kvartal izuzetno sa dve pogođene trojke čime je odveo crveno-bele na +10. Hadžibegović i Drobnjak su imali odgovor na to i serijom od 7:0 vratili meč potpuno u rezultatski egal. Gosti su preko raspoloženog Jaga održavali prednost od oko pet poena, ali je prvo Kapusta dalekometnom trojkom, pa potom Dokins izuzetnim zakucavanjem doneo izjednačenje Studentskom centru. Ni to im nije bilo dovoljno, pa su se njih dvojica još jednom istakli prelepom alej-up kombinacijom. Sa linije slobodnih bacanja poveli su domaći prvi put još od početka druge četvrtine i sa prednošću od dva poena otišli na pauzu pre poslednje deonice.

 

DRUGA ČETVRTINA

Gedraitis je uveo goste trojkom u drugu četvrtinu, a ubrzo je i dva puta bio precizan sa linije penala. Šabaz Nejpir se "probudio" i sa nekoliko lepih poena i dobrom odbranom u tim trenucima držao crveno-bele u prednosti. S druge strane, domaći su držali priključak preko Bogavca i Drobnjaka najviše, ali se Zvezda Meridianbet "odlepila" na nešto veću razliku trojkama Rokasa, Jaga i Lazića (+9). Derbi je sa linije za slobodna bacanja preko Drobnjaka i Dokinsa smanjio u finišu prvog poluvremena na -5, pa rezultat iznosi 41:46.

 

PRVA ČETVRTINA

Hanga je odmah po povratku na teren upisao prve poene na meču za crveno-bele i pokazao zašto je nedostajao Sferopulosu u rotaciji, a kasnije je postigao i trojku. Hadžibegović je odlično ušao u meč i postigao svih uvodnih sedam poena za domaće. Vladala je rezultatska klackalica tokom celog prvog kvartala. Lazić, Jago i Teodosić su poentirali za Beograđane, dok su Dokins, Drobnjak, Kamenjaš i Drežnjak držali u igri domaći tim poenima. Tobi je napravio nekoliko grešaka, pa rezultat na kraju prve četvrtine iznosi 21:21 nakon Nejpirovih poena.

Startne postave:

 

 

Studentski centar: Drobnjak, Drežnja, Dokins, Hadžibegović, Kamenjaš.

Crvena zvezda Meridianbet - Jago, Lazić, Hanga, Mitrović, Bolomboj.

Utakmica je počela!

PRE UTAKMICE:

17.55 - Meč će uskoro da počne.

17.50 - Po prvi put nakon mesec i po dana Adam Hanga se našao u timu Janisa Sferopulosa nakon što se uspešno oporavio od povrede, dok Nemanje Nedovića nema u rotaciji.

17.45 - Prisetimo se izjava oba trenera pred početak duela.

- Očekuje nas još jedna utakmica u regionalnoj ligi protiv jako dobro organizovane ekipe koja zna šta radi na terenu. SC Derbi igra svoje mečeve sa mnogo energije na obe strane terena i u odbrani i u napadu. Moramo biti spremni za još jednu tešku utakmicu i na prvom mestu spremni i fokusirani da igramo našu igru - izjavio je trener Sferopulos.

- Za mene je Crvena zvezda po rosteru prvi favorit za osvajanje ABA lige. Moramo da uđemo bolje u utakmicu nego što je to bio slučaj u prethodnom kolu protiv Partizana. Verujem da smo to preneli igračima i da oni to dobro znaju. Izuzetno je važno da igramo sa puno energije u oba smera, jer takva igra krasi ovu ekipu - rekao je trener Podgoričana Dejan Jakara.

17.30 - Dobrodošli na lajv blog posvećen meču Studentski centar - Crvena zvezda Meridianbet.

UVOD:

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet gostuju ekipi Studentskog centra u okviru 12. kola AdmiralBet ABA lige. Izabranici Janisa Sferopulosa dolaze u ovaj meč nešto raspoloženiji nakon što su uspeli da skinu prokletstvo protiv Albe i slave u Evroligi nad nemačkim timom. Crveno-beli igraju za nastavak pobeda i sedmi trijumf u nizu u regionalnoj ligi.

S druge strane, Studentski centar nije nimalo naivan protivnik, pogotovo ako igraju na domaćem terenu. Znamo već da su prošle sezone uspeli da "recnu" Partizan u plej-ofu, a ove su ponovili isti uspeh u Superkupu. Nalaze se na osmoj poziciji na tabeli uz pozitivan skor od šest pobeda i pet poraza, a u prošlom kolu su poraženi od Partizana ubedljivo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading